Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

KATJAN JA MATIN ETSIVÄTOIMISTO, KATJA TUKIAINEN JA MATTI 
HAGELBERG 
11.6.-6.8.2023  

 
Vääksyssä sijaitsevan Danielson-Kalmarin huvilan kesässä nähdään tänä vuonna Katja Tukiainen ja Matti Hagelberg taidenäyttely Katjan ja Matin Etsivätoimisto. Kesänäyttelyistäänkin tunnettu historiallinen huvila avautuu taas yleisölle kesäkuussa.  

Vuonna 2000 kuvataiteilija Katja Tukiainen ja sarjakuvataiteilija Matti Hagelberg muuttivat työhuoneensa yhteen Helsingin Kaapelitehtaalle ja ateljeen nimeksi tuli ”Katjan ja Matin Etsivätoimisto”. Katja etsii totuutta maalauksen, installaatioiden ja sarjakuvan keinoin, Matti keskittyy sarjakuvataiteeseen. Ateljeen nimeä kantava näyttely avautuu Danielson-Kalmarin Huvilassa Vääksyssä lauantaina 10.6.2023. Näyttelyssä on esillä Katjan öljymaalauksia, akvarelleja ja veistoksia sekä Matin sarjakuvaoriginaaleja ja serigrafioita. 

Katja on kuvataiteen tohtori Kuvataideakatemiasta. Matti on taiteen maisteri Aalto-yliopistosta, jossa hän on myös opettanut sarjakuvailmaisua jo 25 vuotta. Molempien tuotanto on tunnettua ja tunnustettua Suomessa ja sen ulkopuolella. Katjan suuri öljymaalaus ”Ilo” on alkuvuonna 2023 sijoitettu Lahteen Paavolan kampuksen koulun ruokasaliin. Matin sarjakuvateos ”Läskimooses” valittiin Suomen kauneimmaksi kirjaksi vuonna 2022. 

Katjan ja Matin Etsivätoimisto ottaa uuden tehtävän vastaan ja toivottaa teidät tervetulleeksi Danielson Kalmarin huvilalle! 

Danielson-Kalmarin huvila 
Kalmarintie 8, 17200 Vääksy 

Avoinna arkisin klo 12-18 ja la-su klo 11-15 (Juhannuksen la ja su kiinni)

Liput 5/4€  (Samalla lipulla pääsee näyttelyyn koko kesän ajan)

SUMMER EXHIBITION AT DANIELSON-KALMARI VILLA

Katja Tukiainen
Matti Hagelberg
Matti Hagelberg