Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Teoksiaan varten Anna löytää hylättyjä arkisia esineitä matkoilta ja lähiympäristöstä, usein kirpputorien rönsyileviltä hyllyiltä. Hän muokkaa moninaisista materiaaleista taideteoksia, esinekollaaseja ja installaatioita. Teokset liittyvät vahvasti taiteilijan omaan lapsuuteen sekä aiempien sukupolvien sirpaleisiin ja vaiettuihin kertomuksiin. Teoksissa on läsnä inhimillisiä, intiimejä mutta toisaalta kollektiivisia tunnetiloja. Teokset tarkastelevat koko ihmiselon herkkyyttä ja kipukohtia, unelmia, luopumisen prosessia ja vääjäämättömiä menetyksiä.

Anna Rikkinen kutsuu usein teoksiaan koruiksi, vaikka monet niistä ovat perinteisessä mielessä käyttökelvottomia. Tärkeintä koruteoksia katsottaessa on pohtia, miltä tuntuu pukea ne ylle. Ornamentiikan, tunteiden ja kehollisuuden suhde on Annan työskentelyn kantava teema. Koristeellisuus ja leikillisyys saa Rikkisen tuotannossa myös tummempia sävyjä. Annan koruissa on aina mukana kauneutta, vakavuutta, pelkoja ja aavistus epämukavuutta maustettuna huumorilla.

Päijännetalon näyttelyssä on esillä viimevuosina ja juuri tätä näyttelyä varten valmistuneita teoksia.

Anna Rikkinen (s. 1976) varttui Vääksyssä, Asikkalassa. Hän ja opiskeli korumuotoilua ja -taidetta Lappeenrannassa AMK artenomiksi sekä Amsterdamissa valmistuen Gerrit Rietveld Academien korutaiteen osastolta vuonna 2004. Rikkisen taiteellinen työskentelytapa on kuitenkin etääntynyt perinteisestä korun valmistuksesta. Korut, koristautuminen ja kehollisuus toimivat inspiraationa hänen teoksissaan. Työhuoneellaan Lahdessa Anna työstää kollaasinomaisia teoksia käytetyistä esineistä ja useista eri materiaaleista. Rikkisen teoksia on nähty viime vuosina mm. Habourfront centressä Torontossa, Museum of Applied Arts Villnassa, Lahden ja Orimattilan taidemuseoissa sekä Urajärven kartanossa ja Taidekeskus Idässä Lappeenrannassa.

www.annarikkinen.com

https://www.instagram.com/annarikkinen/

Näyttelyt ja galleriat

Päijännetalon Pinta galleria
Meijeritie 1, 17200 Vääksy
Avoinna ti – la 11-17

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 18.2.2023 klo 14-17.

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1228018

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

Liikunnalliset satutuokiot

Asikkalan kunnankirjasto

Näyttelyt

-

Luonto lainassa

Asikkalan kirjasto