Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kesällä Vääksyn vesimyllymuseolle muuttaa ankerias. Sarjakuvapiirtäjien Jupu Kallion ja Solja Järvenpään sarjakuva kertoo ankeriaan taustoista ja tutustuttaa äärimmäisen uhanalaiseen ja hämmästyttävään eläimeen. Heidän toteuttamaa jättipehmoankeriasta pääsee vaikka halaamaan!

Ankerias on aikaisemmin kuulunut Suomen sisävesien luontaiseen kalalajistoon. Ankerias viihtyy Vesijärven pohjamudissa, mutta sukukypsäksi tultuaan ankeriaalle herää halu lähteä kutemaan Atlantille Sargassomerelle asti. Vaellus on nykyään vaarallista ja miltei mahdotonta, sillä voimalaitokset estävät ankeriaan vaeltamisen.
Vääksyn vesimyllyllä sijaitsee ankeriasarkku, johon hellävaroen kerätään ankeriaat. Arkun avulla napatut ankeriaat merkitään Evolla ja kuljetetaan sieltä maateitse isoina määrinä merelle kohti kutumatkaansa.

Uhanalaisen ankeriaan vaellusmatka Sargassomereltä Vesijärveen ja takaisin on monivaiheinen. Ankerias on monella tavalla arvoituksellinen eläin, mutta nyt yksi tällainen optimistinen ja urhea vaelluskala on tavattavissa Vesimyllymuseon näyttelyssä.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1201403

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

-

Juhlat ja tanssit Kanavaniemessä

Kanavaniemi

Tapahtumat

Sarjakuvapaja Urajärven kartanolla

Urajärven kartano

Koulutus

Sarjakuvatyöpaja

Urajärven kartano