Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Veikko Ahvenaisen odotettu Kesäillan valssi – konsertti järjestetään Suovolan Ns talossa sunnuntaina 3.7. klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa Carina Nordlund sekä Vellamo Harmonikat joht. Juha Saarinen. Liput 15 € Konsertti on samalla Veikon ja Carinan 20v. Juhlakiertue.

Vuonna 1985 Veikko esiintyi Örnsköldsvikin harmonikkafestivaaleilla Ruotsissa. Viikon aikana hän opetti ruotsalaisia hanuristeja joista yksi oli 15-vuotias Carina. Vuosien aikana Veikko innosti tyttöä harjoittelemaan lähettäen hänelle maisemakortteja eri puolilta maailmaa. Kului 14 vuotta kunnes he tapasivat jälleen.Tapaaminen johti Veikon säveltämään häämarssiin Björnan kirkossa vuonna 2005. Häiden jälkeen yhteiset kiertueet ovat sujuneet iloisissa merkeissä.
Kuopiossa 9-vuotiaana uransa aloittanut Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Köyhistä oloista hän ponkaisi 1950- luvulla tanssilavojen suosikiksi omalla tangoyhtyeellään. Ensi levytys oli 1955 ja tänään hän on maamme entiten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset kiertueet alkoivat 1960-luvulla aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista Washingtonin kuuluisaan Kadetraaliin Yhdysvalloissa.
Kuopion kaupunki on kunnioittanut Veikon elämäntyötä suurella taideteoksella joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Veikko on saanut Pro Finlandi mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020
Väliajalla on esillä Veikon levytystuotantoa ym. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.

Kuva:
Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1199264

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

-

Juhlat ja tanssit Kanavaniemessä

Kanavaniemi

Tapahtumat

Sarjakuvapaja Urajärven kartanolla

Urajärven kartano

Koulutus

Sarjakuvatyöpaja

Urajärven kartano