Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijännetalon Deep Art Space -galleriassa avautuu syyskuussa graafikko Markku Alhonen näyttely Siltoja ja harmaan sävyjä.

Markku Alhonen käyttää kuivaneulatekniikkaa, jossa kuparilaatalle piirretään suoraan terävällä metallipiikillä uurteita. Värin lisäyksen jälkeen kuva siirretään grafiikanprässillä paperille. Markku Alhonen työskentelee Lahden Taidegraafikoiden grafiikanpajalla. Oppinsa taidegrafiikan tekemiseen hän on saanut viimeisen kymmenen vuoden aikana em. pajalla lahtelaisten taidegraafikoiden opastuksessa. Voidaan sanoa, että kyseessä on ollut perinteinen mestari-oppipoika koulutus. Alhoselle ovat olleet tärkeistä myös vierailevien huipputaidegraafikoiden kurssit.

”Usein ajattelen asioita kuvina. Joskus tuntuu, että on helpompi esittää ajatuksiani piirtämällä. Voidaankin sanoa, että mihin puhe loppuu, siitä alkaa taide. Haen töissäni tunnelmia ja asioita, jotka jotenkin koskettavat minua. Käytän tällä hetkellä paljolti mustaa väriä ja erilaiset harmaan sävyt ovat kiinnostavia. Taidegrafiikassa on mahdollisuus etsiä ja kokeilla. Töiden aiheita en rajaa, vaan ajaudun aiheiseen, joka sillä hetkellä kiinnostaa esimerkiksi lähiympäristössä liikkuessa näkee asioita, joista tulee tarve tallentaa paikka ja tunnelma.”

AVAJAISET lauantaina 9.9.2023. Taitelijatapaaminen klo 12. Tervetuloa!

Vapaa pääsy!

Päijännetalo
Deep art space 1. krs
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1253663

Lisää tapahtumia

Urheilu ja liikunta

-

Slow-joogaa Vääksyssä

EL-Korin kiinteistö

Musiikki

Taipaleella muuan reissumies

Asikkalan kunnankirjasto

Tapahtumat

-

Asikkalan Muistikahvila

Palvelukeskus Oltermanni