Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijännetunneli on maailman pisin yhtenäinen kalliotunneli. Tunnelin kautta virtaa vesi Helsinkiin asti. Päijännetalon ensimmäisessä kerroksessa näet miltä tunneli näyttää sisältä päin. Samassa kerroksessa on nähtävänä Salpausselkä Geopark -infopiste, josta saa käsityksen millainen Asikkala on ollut jääkaudella.

Toisessa kerroksessa voi tutustua mainioon Vääksyn kanavan 150-vuotisjuhlanäyttelyyn. Samassa kerroksessa sijaitsevasta Suomen vapaa-ajankalastusmuseosta löytyy esimerkiksi kaikkien aikojen myydyin Life-lehden numero, joka käsitteli kansijutussaan juuri menehtynyttä Marilyn Monroeta. Tämä lehti vaikutti merkittävästi myös Rapalan menestykseen ja uistinten myyntiin.

Ylimmässä kerroksessa on vaikuttuva Asikkala kartoissa 1748-1941 -näyttely. Kartoista pystyy hahmottamaan, miltä Vääksy voisi näyttää, jos tänne olisi rakennettu junarata, tai jos Kuningas Kustaa III:n teettämä kaupunkisuunnitelma Vääksystä olisi toteutettu. Tarkkasilmäinen voi etsiä vaikkapa Kuninkaallisen mestauspaikan.

Päijännetalon lähituotemyymälästä voit hankkia päijäthämäläiset tuliaiset ja viikonlopun herkut mukaan.

Istahda lopuksi Kanavan Panimon terassille!

Nämä ja paljon muuta mielenkiintoista löytyy Päijännetalolta. Tervetuloa!

Matkailuinfo

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1198428

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

-

Juhlat ja tanssit Kanavaniemessä

Kanavaniemi

Tapahtumat

Sarjakuvapaja Urajärven kartanolla

Urajärven kartano

Koulutus

Sarjakuvatyöpaja

Urajärven kartano