Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijännetalon Pinta-galleriassa avautuu kaksi yhteen nivoutuvaa näyttelykokonaisuutta. Mythological Finland-näyttely sekä Kirsi Vahteran metalliteoksista koostuva Käärmekivi.

Käärmekivi
Kirsi Vahteran metalliteokset käsittelevät suomalaista luontosuhdetta taianomaisuuden ja mielikuvituksen inspiroimana. Metsä on yhtä aikaa kiehtovan salaperäinen ja tutun turvallinen ympäristö. Siihen liittyy mystiikkaa ja nuotiotarinoita mutta myös rauhaa ja kiireettömyyttä. Metsä maadottaa. Laskee verenpainetta ja saa mielikuvituksen laukkaamaan. Luontoyhteyteen liittyy palautumisen ohella pelkoja. Sammaleen seassa luikertavat käärmeet ja puiden varjoissa kulkevat erilaiset pedot, joiden polku joskus risteää metsässä liikkujan kanssa.
Suomalaisessa metsässä asuu ja vaeltaa lukematon määrä erilaisia henkiä ja olentoja. Toiset suitsivat petoja ja suovat metsän antimia, toiset tuovat painajaisia tai nappaavat metsänpeittoon. Tämän vuoksi metsää ja sen asukkaita tulee kohdella kunnioituksella.

Mythological Finland- hankkeessa tuomme monialaisen taiteen keinoin näkyviksi suomalaisen mytologian henkilöitä, jumalia ja tarinoita. Päijännetalon Pinta-galleriassa on myös mukana kolmen kuvaajan valokuvia keväällä 2022 Pakanavuorella, Kouvolassa toteutetusta Kalevalan Veljessota-aiheisesta kuvaustapahtumasta, syksyllä 2022 Hollolan talomuseolla toteutetusta Pohjolan häät- kuvaustapahtumasta sekä lukuisista suomalaisen mytologian hahmoista.
Näyttelyn kuvaajat:
Timo Sajaniemi
Svetlana Gonch
Kirsi Vahtera

AVAJAISET lauantaina 9.9.2023. Tervetuloa!

Päijännetalo
Pinta galleria 3. krs
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1253629

Lisää tapahtumia

Urheilu ja liikunta

-

Slow-joogaa Vääksyssä

EL-Korin kiinteistö

Musiikki

Taipaleella muuan reissumies

Asikkalan kunnankirjasto

Tapahtumat

-

Asikkalan Muistikahvila

Palvelukeskus Oltermanni