Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Postikortti mullisti suljettuihin kirjeisiin tottuneiden ihmisten viestinnän. Kortista tuli tärkeä uusi media ja pikaviestin. Aluksi avoin kortti jopa kauhistutti. Ensimmäinen ilman kuorta postitettava ehiöpostikortti otetiin käyttöön Suomessa 1871.

Postikortit olivat aluksi kuvattomia, kunnes valokuvaus ja painotekniikan kehitys toivat kuvatulvan. Kirjoitustaidon kohentuminen ja kirjettä edullisempi postimaksu nostivat postikortin suosioon.
Arkipäiväisen viestinnän ja onnittelujen ohella postikortti oli mainonnan, mielenilmauksen, uutisoinnin ja propagandan väline.

Uusien viestintätapojen myötä postikortin merkitys on muuttunut. Korttia ei tarvita tiedonantoihin tai uutisointiin, vaan se on tunteiden välittäjä. Postikortti on sopeutunut digitaaliseen maailmaan ja lähettäjiä riittää edelleen. Joulu, ystävänpäivä ja pääsiäinen nostavat korttien lähetysmääriä. Näyttelyn postikortit on valittu Postimuseon 220 000 kortin kokoelmasta 1800-luvulta nykypäivään.

Postikorttiyhdistys Apollon jäsenten kokoelmat tuovat esiin postikorttia harrastuksena. Ne esittelevät Päijännettä, saunaa, Kalevalaa, onnittelu- ja tervehdyskortteja, 1800–1900-lukujen taitteen vuosilukukortteja sekä lapsiaiheisia kortteja 1900-luvun alusta.

Päijänetalolla myös uudet vaihtuvatnäyttelyt:
Päijännetalo 2. krs Erkki Pekkarinen
Ossi Pirkonen: Endings And Beginnings, Deep art space 1.krs

Lue lisää:
https://www.facebook.com/events/1449469332167465/1449469338834131/?refnewsfeed

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1204033

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

-

Aurinkovuoren valloitus

Vääksyn urheilukeskus

Musiikki

Yhteislaulua Riuttalassa

Riuttala

Tapahtumat

Piha- ja peräkonttikirpputori

Vääksy, The English Playschoolin piha (kirjastotalon alapiha)