Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Rohdot, juuret esittelee Sasha Huberin ja Petri Saarikon kuluneen vuoden aikana syntyneitä teoksia: niittitauluja, piirroksia ja maalauksia. Teoksissa palataan juurille, ja niissä pohditaan elämän jatkuvaa muutosta aikana, joka janoaa hengen ja luonnon välistä yhteyttä.

On rautaista vastata maailman kutsuun. Ironista kuinka routa palauttaa kulkijan juurilleen. Maailman yhteyksien ruostuessa voi tunnustella yhteydenkaipuun purkautumista. Juuret lukitsevat paikoilleen hyvässä ja pahassa. Niiden äärellä voi parantua, hiljentyä pohtimaan läsnäoloa, sekä syntyä uudelleen.

Sasha Huber (s. 1975) on syntyperältään sveitsiläinen, juuriltaan haitilainen, sittemmin suomalainen nykytaitelija. Sashan metalliniitein luodut teokset visualisoivat eri puolille maailmaa levittäytyneen kolonialismin historiaa. Vuosikymmenen kuluessa muotoutunut tasa-arvoa ja luontoa puolustava ilmaisu on saanut laajalti kansainvälistä huomiota. Teoksia on ollut esillä mm. nykytaiteen museo Kiasmassa ja Turun taidemuseossa, sekä Venetsian ja São Paulon biennaaleissa. Sasha vastaanotti kuvataiteen valtion taidepalkinnon vuonna 2018.

Petri Saarikko (s. 1973) on Asikkalasta kotoisin oleva kuvataiteilija. Petri luonnehtii teoksiaan mielenkartoiksi, joissa esiintyy kasvun ja purkautumisen piirteitä. Hän työskentelee yhteisöllisesti mm. Aukea-maataidekollektiivissa sekä parannustietoa kuvaavassa Rohdot-kollektiivissa. Hän on osallistunut näyttelyihin ja taiteilijaresidensseihin esimerkkinä Kalmarin taidemuseo, Astrid Lindgrenin säätiö, GASP Tasmania, Bioart Society Kilpisjärvi. Vuodesta 2020 lähtien hän on asunut ja työskennellyt juurillaan Asikkalassa.

Liput 5/4

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1198022

Lisää tapahtumia

Tapahtumat

-

Juhlat ja tanssit Kanavaniemessä

Kanavaniemi

Tapahtumat

Sarjakuvapaja Urajärven kartanolla

Urajärven kartano

Koulutus

Sarjakuvatyöpaja

Urajärven kartano