Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Tiedote 17.5.2022

Maailmanlaajuinen Silent Disco ilmiö rantautuu Vääksyyn, kun Asikkalan kunta kutsuu kuntalaiset liikkumaan ja viettämään kesän avajaisia Silent Disco kuuloketapahtumaan perjantaina 27.5.2022. Koululaiset pääsevät nauttimaan musiikista aamupäivällä – klo 18 alkava iltatapahtuma on avoin kaikille. 500 ensimmäistä pääsee aidatulle Silent Disco alueelle. Tapahtuma järjestetään Vääksyn kanavan kupeessa Päijännetalon vieressä sijaitsevalla nurmialueella.

Silent Discossa musiikki soi langattomissa kuulokkeissa. DJ soittaa samanaikaisesti kahta eri soittolistaa ja eri musiikkityyliä. Sisääntulijat saavat kuulokkeet, joista jokainen voi itse valita kuunteleeko kotimaisia hittejä vai ulkomaalaisia helmiä. Kuulokkeiden väri vaihtuu sen mukaan, mikä musiikki kuulokkeissa soi. Volume pysyy aina sopivana, sillä kuulokkeiden äänenvoimakkuuden voi säätää itselleen sopivaksi.

Asikkalan kunnassa ollaan innoissaan tulevasta tapahtumasta ja halutaan tarjota kuntalaisille tämä uudenlainen, liikuttava elämys ensimmäisten joukossa. ”Tämäntyyppinen tapahtuma sopii Suomen liikkuvimmalle kunnalle kuin nenä päähän. Itse lupaan ainakin olla menossa mukana!”, lupaa Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka hymyssäsuin.

Silent Disco on elämys niin tanssijoille, kuin sitä sivusta seuraavillekin. Kuulokkeilla kuunnellessa ympäristön äänet katoavat ja kuunteluelämyksestä tulee intiimi. Katsojille kuulokebileet ovat huvittavaa seurattavaa. Musiikki ei kuulu, mutta tanssijat heiluvat ja kengät tömisevät nurmen pintaan. Moni innostuu laulamaankin biisien mukana – usein aika kovaa ja nuotin vierestä, sillä tanssahtelija ei kuule omaa ääntään.

Suomessa kuuloketapahtumat ovat toistaiseksi harvinaisia. Silent Discoja on järjestetty satunnaisesti eri puolilla maata. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen Silent-buumi on kuitenkin vahvassa nousussa ja Asikkalassa pääsee kerralla bilettämään ennätyksellinen määrä diskoilijoita. Tapahtuman luvataan lisäävän hyvää mieltä, liikkuvuutta ja terveyttä!

Silent Disco Vääksyssä perjantaina 27.5.2022 klo 18-23 (koululaisille aamupäivällä).

Lisätietoja: Silent Entertainment / Sonja Utriainen 040 5581908 www.silent.fi