Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan monipuoliset retkeilyreitit ja luontokohteet tarjoavat metsän rauhaa ja tilaa hengittää. Reiteillä koet kaunista harjumaastoa, järvenrantoja ja huikeita näköaloja. Arvokkaan geologisen luonnonperintönsä ansiosta Asikkala on yksi kuudesta Salpausselkä Geopark-alueen kunnista.

Aurinko-Ilves Vaellusreitti

Aurinkovuorelta alkava 31 km reitti kulkee läpi upeiden harjujen ja maalaismasemien yhdistäen Evon retkeilyalueen Vääksyyn. Ilveksen tassusymbolein merkityn reitin varrella sijaitsee neljä laavua.

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Päijänteen Kansallispuisto:
Pulkkilanharjun luontopolku

Noin 4.5 km mittainen luonto- ja harjupolku on oiva
päiväretkeilyreitti kaikenikäisille!

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Pasolanvuoren luontopolku

Noin kahden kilometrin pituinen luontopolku kaunista Vesijärvi näkymää ihailemaan! Luontopolun maasto on vaihteleva, sisältäen nousuja ja laskuja. Maisemapaikalla on myös laavu, nuotiopaikka sekä puuvarasto.

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Aurinkovuoren reitistöt

2 km, 3km ja 7km korkeuseroltaan vaihtelevat reitistöt. Talvisin hiihtoladut. Mahdollisuus levähtää ja ihailla maisemia kahdella laavulla, joista näkymät Päijänteen sekä Vesijärven suuntaan. Aurinkovuoren maastossa myös useita polkuja retkeilyyn (10 km, 12 km ja 15 km)

Lisätietoa Aurinkovuoren reitistöstä

Myllytontun luontopolku

Vääksyn kanava-alueella osittain
esteetön reitti myllytonttu opastein.
Lähtö lasten elämyspuiston vierestä.

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Kelvenne

Päijänteen kansallispuistossa sijaitseva harjupolku vie kulkijan kauniille hiekkarannoille, hiljaiseen metsään ja korkeiden harjujen päälle.

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Aurinkovuoren
talviretkeilyreitti

Talviretkeilyyn, lumikenkäilyyn ja talvipyöräilyyn sopiva monitoimireitti Asikkalan Aurinkovuoren upeissa maisemissa.

Tutustu tarkemmin reittiin ja sijaintiin

Lähellä Asikkalaa sijaitsevia retkeilyreitistöjä:

Luontokohteita:

Vääksyn kanava on mainio retkikohde kaikenikäisille! Vääksynjoelta löytyy myös lasten oma onkipaikka Enskala. Vaikka Vääksynjoki onkin rauhoitettu täysin kalastukselta, on Enskalassa lapsilla lupa onkia. Mikäli omia onkia ei tullut mukaan, niitä voi lainata Päijännetalon matkailuinfosta.

Kalkkisten kanava on Suomen pisin sulku. Sulku toimii nykyisin itsepalvelusulkuna, kaukokäytöllä Vääksyn kanavalta.

Kalkkistenkoski on arvokas rakentamattoman koskialueen ja vanhan metsän muodostama kokonaisuus, joka on suojeltu voimalaitosrakentamiselta koskiensuojelulailla.

Norrlinin puisto on kuuluisan kasvitieteen professori Johan Petter Norrlinin (1842-1917) alkuperäisestä puistosta jäljellä oleva hehtaarin kokoinen alue Vääksynjoen rannalla. Puiston pääportti on Asikkalantien varrella ja sieltä johtavat portaat alas puistoon. Toinen reitti puistoon kulkee Vääksyn kanavan varresta paikassa, jossa kanava ja Vääksynjoki risteävät.

Urajärven kartanomuseon englantilaistyylinen puisto romanttisene kävelyteineen ja näköalapaikkoineen toimii myös oivana luontoretkikohteena.

Asikkalan jääkausitie kertoo eteläisen Päijänteen luonnon ja maiseman synnystä sekä muutoksista aikojenkuluessa. Reitin pituus on noin 100 kilometriä, ja sen varrella on seitsemän ainutlaatuista jääkausiajasta ja Päijänteen kehityksestä kertovaa kohdetta:

  1. Vääksyn joki ja kanava
  2. Aurinkovuori
  3. Tallukanmäki
  4. Syrjäsupat
  5. Pulkkilanharju
  6. Kalkkisten koski ja kanava
  7. Vesivehmaan kangas

Aurinkovuoren pohjoisosassa, Aurinko-Ilves vaellusreitin varrella sijaitsevat syrjänsupat ovat syntyneet paksujen harjukerrosten sisään jääneistä jäälohkareista, jotka
sulaessaan ovat muodostaneet syviä suppakuoppia.

Tutustu tarkemmin Asikkalan jääkausitiehen pyöräillen!

Kahden hehtaarin kokoisessa Iso-Äiniön luontokeskuksessa on noin kilometrin pituinen luontopolku luonnon tapahtumien seuraamiseen ja virkistäytymiseen. Alueella kasvaa 100 erilaista kasvia ja se toimii monien pikkulintujen pesimäpaikkana.