Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Vääksyn ja Kalkkisten kanavat avaavat vesireitin Lahdesta Jyväskylään ja Heinolaan saakka. Lisäksi Keiteleen kanavareitin kautta pääsee kulkemaan aina Viitasaarelle ja Pielavedelle saakka. Suur-Päijänteellä voi lomailla turvallisin mielin, nauttia mukavista käyntikohteista ja satamapalveluista. Tervetuloa Asikkalaan, juotavan hyvän Etelä-Päijänteen äärelle!

Päijänteen kansallispuisto

Vesiretkeilijöiden unelmakohteena tunnettu Päijänteen kansallispuisto on jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen, suojaisten laguunien ja pienten luotojen muodostama kokonaisuus. Eteläisellä Päijänteellä sijaitsevaan kansallispuistoon kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista, joita voi tutkia purjehtien tai moottoriveneillen. Puistossa on lukuisia luonnonsatamia tulentekopaikkoineen.

Kelvenne

Päijänteen kansallispuiston ehdoton helmi on Kelvenne, joka on yksi Suomen suurimmista ja kauneimmista harjusaarista. Se on kuuluisa upeista hiekkarannoistaan ja suojaisista lahdenpoukamistaan. Kelventeen läpi kulkee 9 km pituinen harju – ja luontopolku, joka tutustuttaa saaren jääkauden muokkaamaan vaihtelevaan luontoon. Harjupolulla on nähtävissä runsaasti jääkauden jättämiä jälkiä, kuten reunamuodostelmia ja iso suppalampi.

Ennen kalastusretkeä tulee selvittää kalastuslupa-asiat kuntoon.