Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Luontoa ja ympäristöä suojelemalla, hoitamalla ja kehittämällä turvaamme asukkaille ja vierailijoille terveellisen ja aktiivisen elinympäristön. Tehtäviimme ympäristönsuojelussa kuuluu mm. ympäristö- ja maa-aineslupien ja -ilmoitusten käsittely ja valvonta, jätehuollon valvonta sekä kuntalaisten ja muiden tahojen neuvonta ja valvonta. Lisäksi teemme ympäristöntilan seurantaa ja pyrimme osaltamme edistämään luonnon-, ympäristön- ja ilmansuojelua sekä kestävää kehitystä Asikkalan alueella.

Teemme yhteistyötä kunnan muiden yksiköiden, valtion viranomaisten, asiantuntijoiden, yritysten sekä yhdistysten kanssa. Asikkalan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii ympäristölautakunta.

Ympäristönsuojelutoimi on avoinna teknisen viraston aukioloaikoina:

ma-to 9-15
pe 9-14

Viranhaltijat ovat varmimmin paikalla, kun tapaamisesta sovitaan etukäteen.

Käyntiosoite on
Asikkalantie 21, Vääksy.

Ajankohtaista ympäristönsuojelussa

Onko teillä ympäristönsuojeluidea, johon tarvitsette rahoitusta? Hienoa! Asikkalan kunta tarjoaa vuosittain avustuksia kuntalaisten tekemään ympäristönsuojelutyöhön.

Avustusta on haettavissa 31.3.2024 saakka. Avustuksia voidaan myöntää myös hakuajan jälkeen, jos määrärahoja on vielä jäljellä.

Jätehuolto

Toimiva jätehuolto ehkäisee ympäristön pilaantumista ja turvaa viihtyisän elinympäristön. Yksilön ja kiinteistönomistajan vastuulla on lajitella jätteet ja liittyä ohjeiden mukaisesti järjestettyyn jätehuoltoon.

Jätevedet

Asuinkiinteistöjen jätevedet on yksi merkittävimmistä vesistöjen kuormittajista. Asianmukainen jätevesien käsittely luo edellytykset vesiensuojelulle sekä terveelliselle ja viihtyisälle elinympäristölle. Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesihuoltoon ja viemäriin. Toiminta-alueen ulkopuolella sijaitsevan kiinteistön jätevedet tulee käsitellä niin, että se täyttää perustason puhdistusvaatimuksen.

Järvet ja luonto

Asikkalan luonto on hyvin rikasta ja sitä leimaavat lukuisat järvet ja Salpausselkien geologiset piirteet. Asikkala tunnetaan runsaista metsistään, peltomaisemistaan ja sijainnistaan Vesijärven ja Päijänteen kainalossa.

Ilmastotyö

Asikkalan kunta on kuulunut vuodesta 2013 lähtien hiilineutraalien kuntien Hinku-verkostoon, jotka tavoittelevat hiilidioksidipäästöjen tiputtamista 80% vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Lupa-asiat ja ilmoitukset

Kunnan ympäristönsuojelutyön tavoitteena on vaikuttaa lupa-, valvonta- ja neuvontamenettelyin siihen, että asukkaiden ja yritysten toiminta aiheuttaisi mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja. Tarkoituksenmukaista on myös se, että mahdolliset haitat olisivat kohtuullisin keinoin ja kustannuksin torjuttavissa.

Ympäristötietoisuus

Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden 2021 kunniaksi myös Asikkalassa vietettiin Ympäristövuotta 2021. Asikkalan Ympäristövuosi perustui ympäristökalenteriin, jossa jokaiselle kuukaudelle annettiin omat ympäristöön ja sen suojeluun liittyvät teemat.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Asikkalantie 21, 17200 Vääksy
Tapaamisista tulee sopia etukäteen.
Ma-to 9-15
Pe 9-14

 

Yhteystiedot

Ympäristönsuojelusihteeri
Anniina Jäntti
p. 044 778 0277

Vs. ympäristönsuojelutarkastaja
Jenni Komppa
p. 044 778 0271

ymparisto@asikkala.fi

etunimi.sukunimi@asikkala.fi

 

Seuraa meitä somessa