Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Linja-autoliikenne (LSL)

Asikkalassa toimii paikallis- ja seutuliikenteenlinjoja, jotka kulkevat kunnan sisäisesti sekä Lahteen, Padasjoelle että Sysmään.

Lahden seudun liikenteen vyöhykemäärä vähenee kymmenestä neljään 1.3.2023. Uudistus muuttaa vyöhykerajoja, lipputuotteita, lippujen hintoja ja vaihtoaikoja. Tiedot uudistuksesta löydät kootusti Vyöhykeuudistus-sivulta, jonka lopusta voit katsoa myös hintamuutokset kunnittain.

Talvikauden liikennöinti alkaa 9.8.2023: Muutoksia liikennöinnissä ja lipunmyyntikanavissa

Tiedote. Julkaistu: 19.07.2023, 13:38
Lahden Seudun Liikenne

Myös lipunmyyntikanaviin on tulossa muutoksia syksyn aikana.

Painetun aikatauluvihkon julkaiseminen päättyy

Talvikauden 2023–2024 aikatauluvihko on viimeinen julkaistu aikatauluvihko. Reitit, aikataulut ja muu informaatio on saatavilla sähköisistä palveluista kuten reittioppaasta lahti.digitransit.fi ja LSL:n aikataulut-nettisivulta. Matkustajien on mahdollista saada maksutta tuloste käyttämiensä linjojen aikatauluista asiakaspalvelusta tai kuntien palvelupisteistä kesäkuusta 2024 lähtien. Aikatauluja voi jatkossa tulostaa myös itse LSL:n nettisivuille talvikauden 2023–2024 aikana lisättävästä aikataulupalvelusta.

Waltti Mobiilista ainoa mobiilisovellus – LSL-sovellus poistuu käytöstä

LSL keskittää mobiililippujen myynnin Waltti Mobiili -sovellukseen. LSL-sovellus poistuu käytöstä marraskuun 2023 lopussa. Nyt lippuja on voinut ostaa molemmista sovelluksista.

Lippuautomaatit poistuvat käytöstä

Lahdessa sijaitsevat viisi lippuautomaattia poistetaan käytöstä marraskuun lopussa 2023. Automaatteja on käytetty pääasiassa matkakorttien lataamiseen. Kortteja voi ladata jatkossakin bussien ja LSL:n palvelupisteiden lisäksi myös Waltin verkkokaupassa kauppa.waltti.fi, mistä lataus siirtyy matkakortille ilman viivettä samoin kuin lippuautomaatilla tehty lataus. Lisäksi kausilipun voi ostaa Waltti Mobiili -sovelluksesta puhelimeen ilman palvelumaksua.

Liikennöintimuutokset talvikaudelle 2023-2024

Osalle linjoista on tehty pieniä reitti- tai aikataulumuutoksia, jotta parannetaan esimerkiksi aikataulujen luotettavuutta tai jatkoyhteyttä junalle. Muutamille linjoille on tehty muutoksia vuorotarjontaan, jotta liikennöinti vastaa paremmin matkustajien tarpeisiin. Tarkemmat linjakohtaiset muutokset löytyvät Lahden seudun liikenteen verkkosivuillaan julkaisemasta uutisesta.

Linjat 12 ja 40 jatkavat talvikauden alkaessa käynnissä olevien työmaiden vuoksi poikkeusreiteillä.

Talvikauden reitit ja aikataulut löytyvät reittioppaasta lahti.digitransit.fi, kun vaihdat lähtöpäiväksi 9.8. jälkeen olevan päivämäärän.

Sähköinen aikatauluvihko on ladattavissa LSL:n nettisivuilta. Painettuja aikatauluvihkoja saa LSL:n myyntipisteistä ja busseista.

Lisätietoa aikatauluista, reiteistä ja hinnoista:
Lahden Seudun Liikenne (LSL) (mm. reittiopas)

Meitin energia (aikataulukoosteita, kunta ei vastaa päivityksestä)
Matkahuolto; pitkän matkan liikenteen tiedot ja aikataulut

Palautetta seutuliikenteestä voi antaa Lahden seudun liikenteen palautekanavan kautta.

Lähimaksu

Lähimaksulla maksat oman matkasi kätevästi pankkikortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä. Lähimaksulla matkan hinta on edullisempi kuin käteisellä ostettu kertalippu.

Maksaminen lähimaksulla

  1. Valitse lähimaksu-painike etälukijan näytöltä.
  2. Valitse vyöhykkeet. Minimiostos on kaksi vyöhykettä, esim. A-B.
  3. Aseta maksukortti laitteen vasempaan alareunaan.
  4. Laite kuittaa onnistuneen oston äänimerkillä ja vihreällä OK-merkillä

Lipun voimassaolo ja vaihto-oikeus

Lähimaksulipulla on 90 minuutin voimassaoloaika, jonka sisällä voit vaihtaa linja-autosta toiseen ostamillasi vyöhykkeillä.

Lähimaksamisessa täytyy aina valita vyöhykkeet, vaikka kyseessä on vaihto linjalta toiselle. Vaihtoajan sisällä maksu veloitetaan vain kerran. Jotta vaihtoaikaa voi hyödyntää, tulee kaikilla leimauksilla käyttää samaa lähimaksutapaa.

Maksutavat

Lähimaksamiseen käyvät seuraavat lähimaksuominaisuudella varustetut kortit: Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard.

Myös mobiililaitteisiin liitetyt maksukortit (mobiililompakot) ApplePay ja GooglePay kelpaavat.

Varmista, että maksukortissasi on lähimaksuominaisuus tai mobiililaitteen maksusovellus on yhdistetty maksukorttiin.

Palveluliikenne kunnan sisällä

Asikkalassa toimii kunnan sisäisesti palveluliikennettä. Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä ja niissä voi matkustaa kuka tahansa. Auto tulee kutsusta vanhuksen tai vammaisen kotiovelle ja vie asiakkaat reitin toiminta-alueella niin lähelle asiointipaikkaa kuin on teknisesti mahdollista.

Palautetta joukkoliikenteestä voi antaa koulutoimisto(at)asikkala.fi

Waltti-matkakortti

Waltti-matkakortilla myös Koiviston Auton liikennöimillä OnniBusFLEX-vuoroilla F44 9.00 Sysmä-Lahti ja 15.00 Lahti-Sysmä.

Waltti latauspiste on nyt auki Asikkalan kunnanviraston aukioloaikoina . Saat palveluneuvontaa aikatauluihin ja Waltti-korttiin liittyen. Waltti käy Järvisen liikennettä ja Koiviston Auton pitkän matkan liikennettä (Flex) lukuun ottamatta kaikkiin muihin vuoroihin.

Asioinnin järjestäminen muuksi ajankohdaksi p. 044 7780866 tai 044 7780216.

Matkahuollon kortti

Asikkalan kunnanvaltuuston päätöksellä 3.6.2019 kunta siirtyi bruttomalliin, mikä tarkoitti yhtenäisen järjestelmän luomista seudulle. Palveluseteli otettiin käyttöön määräaikaisena kuntakokeiluna, joka kes­ti varsinaisesti vuoden 2021 toukokuun loppuun. Asiakkaat voivat käyttää Matkahuollon palvelusetelilippunsa loppuun.

Matkahuolto myy omia lipputuotteita.