Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku
Pulkkilanharju – Suomen kaunein maisematie

Vääksystä pääsee Suomen kauneinta maisematietä henkeäsalpaavan kauniille Pulkkilanharjulle. Päijänteen poikki kulkeva, lähes yhdeksän kilometrin mittainen Pulkkilanharju koostuu harjusaarista ja vedenalaisista harjuselänteistä ja se on osa valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Vaaksyn kanava Kahden kanavan kunta

Asikkala tunnetaan kahden kanavan kuntana. Kanavassa kulkevien veneiden seuraaminen on mielenkiintoista ja lapsille mieleenpainuva kokemus.

Vanha Vääksy

Vääksyn kanavalta on helppo suunnata askeleet länteen kohti vanhaa Vääksyä. Sen tunnelmaa luovat kanavan läheisyys puistoineen, myllyn vieressä kuohuva koski, rikas huvilahistoria, jokimaisema, satavuotiaat rakennukset ja sekä nyt että aiemmin tienoolla vallinnut pienyrittäjyys.

Perhekohteet

Asikkala tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienille seikkailijoille! Tutustu koko perheen voimin lapsiystävällisiin kohteisiin ja anna lasten kuplivan ilon tarttua.

Lahti-Vesivehmaan lentokenttä

Lahti-Vesivehmaan (EFLA) lentokenttä on Päijät-Hämeen maakunnan ilmailukeskus hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kentällä on monipuolista ilmailutoimintaa jo vuodesta 1958 ja se edustaa pienten lentokenttien kärkeä Suomessa. Lentokentän välittömässä yhteydessä toimivat jokamiesluokan autorata, motocrossrata sekä ampumarata.

Asikkalan kylät

Asikkalan vireät kylät toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleiksi! Kylien aktiiviset kyläyhdistykset järjestävät vuotuisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja suurella sydämellä vapaaehtoisvoimin niin kyläläisille kuin matkailijoillekin.