Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalassa senioritoiminnan painopisteenä on ikääntymisen monimuotoisuus ja tavoitteena on laaja-alainen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Keskeisenä ajatuksena on olemassa olevien voimavarojen vahvistaminen jokaisen yksilölliset tarpeet ja vahvuudet huomioiden.

Senioripalveluissa on sekä kohdennettua että avointa ryhmämuotoista ja yhteisöllistä toimintaa. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän, Asikkalan seurakunnan, Wellamo-opiston, Asikkalan seudun musiikkiopiston, Perhekeskus Ilon, vapaaehtoisten sekä alueella toimivien yhdistysten, asiantuntijoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ikääntyneille (ml. kotiin vietävät palvelut ja asumispalvelut) tuottaa Päijät-Sote.

Jos sinulla on huoli ikääntyneestä läheisestäsi tai tuttavastasi ja hänen pärjäämisestään arjessa, voit tehdä huoli-ilmoituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajalle. Valitse Huoli-ilmoitus painikkeen jälkeen Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (Päijät-Sote) kohta, jonka jälkeen pääset täyttämään ilmoitusta.

Asikkalan kunnan senioriohjaajana toimii geronomi Annukka Tuominen. Senioriohjaajan toimenkuvaan kuuluvat ikäihmisten hyvinvointia- ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen ja tuottaminen kunnassa. Senioriohjaaja välittää tietoa ja antaa ohjausta ja neuvontaa arkisissa asioissa. Senioriohjaajalta saat tietoa erilaisten lomakkeiden ja hakemusten täyttämisestä (ei puolesta-asiointia) sekä apua erilaisten arjen tilanteiden selvittelyyn (mm. asumisen vaihtoehdot, Kelan etuudet, ruoka-apu).

annukka.tuominen@asikkala.fi puh. 044 778 0030

Seniorikeskus olo sijaitsee Palvelukeskus Oltermannissa, Terveystie 1C, Vääksy.

Avoinna ma-su klo. 7.00 -15.00 (Seniorikeskuksen tilat on käytettävissä klo 16 asti)

Näytä sijainti kartalla

Seniorikeskus Olossa on tiistaisin ja torstaisin toimintapäivät, jossa on erilaista ohjattua toimintaa kuten liikuntaa, kädentaitoja, musiikkia ja vierailijoita n. klo. 9.30-11.00. Tiistaisin ja torstaisin 13.00-14.00 vietetään Olon iltapäivän kahvihetkeä. Muina aikoina tilassa voi viettää aikaa omatoimisesti vaikka kahvitellen ja lehtiä lukien. Voit tulla tutustumaan toimintaan ja olla mukana sinulle sopivan ajan. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta eikä toimintaan tarvitse ilmoittautua.

Seniorikeskuksessa toimii avoimet laulu- ja musiikkihetket, kirjallisuus-, käsityö- ja muistelupiirit. Seniorikeskuksessa järjestetään myös muuta toimintaa, kuten konsertteja, luentoja ja muita erilaisia tapahtumia.

Lisätietoja; senioriohjaaja Annukka Tuominen, puh. 044 778 0030

Oltermannissa on 20 Asikkalan kunnan vuokra-asuntoa. Asunnot ovat tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Asuntoja vuokraa Asikkala Talot Oy. Asuntohakemuksen voi tehdä sähköisesti Asikkalatalot Oy – Asikkalan kunnan vuokra-asunnot kautta tai paperisella lomakkeella.

Asikkalatalot Oy
Kustaankuja 2
17200 Vääksy

Toimisto on avoinna ma-pe klo 9-12.
Asiakaspalvelu puh. 0400 997 284 (klo 9-15)
info@kioy.fi

Seniorisali Puhti sopii niin ikääntyneille kuin heille joiden on vaikea käyttää liikuntahallin kuntosalia.

Puhdissa voit harjoitella omatoimisesti:

Maanantaista sunnuntaihin klo 7-15.Näytä sijainti kartalla

Vapaaehtoiset vertaisohjaajat ovat tavattavissa Puhdissa maanantaisin ja torstaisin

klo 13-15.

Lisätietoja; senioriohjaaja Annukka Tuominen, puh. 044 778 0030

Palveluliikenne toteutetaan oppilaskuljetusten yhteydessä. Tulo Vääksyyn pääsääntöisesti noin klo 8.00 ja paluukuljetukset lähtee noin
klo 11.50. Tarvittaessa jatkoyhteys linja-autolle Lahteen ja takaisin.
Perhekeskus ILON, Seniorikeskus OLON ja Seniorisali PUHDIN palvelut
käytettävissä. Lisätietoja senioriohjaajalta p. 044 7780030.

Asikkalassa toimii paikallis- ja seutuliikenteenlinjoja, jotka kulkevat kunnan sisäisesti sekä Lahteen, Padasjoelle että Sysmään.

Kela- kyydin voi tilata joko Lahden aluetaksi Oy:n kautta 0800 301 23 (tilauspuhelu maksuton)

tai

Suomen Lähilogistiikka Oy:n ( LähiKyyti) kautta 0800 051 60.

Kela-taksi on hyvä tilata ajoissa, viimeistään edellisenä päivänä.

Alla olevasta linkistä löytyy lisäohjeita Kela-taksin tilauksesta.

Asikkalan kunnan ikääntyneiden palvelut tekevät tiivistä yhteistyötä Päijät-Hämeen omaishoitajat ry:n kanssa omaishoitajien tukemiseksi.

Päijät-Sote ja Päijät-Hämeen omaishoitajat ry järjestävät yhteistyössä omaishoidon valmennusta, joihin voi osallistua etänä omalta kotisohvalta tai mennä paikan päälle Lahteen (linkki alla).

Omaishoitoyhdistyksen OmaisOiva-kahviloissa ja vertaistukiryhmissä saa tukea ja tietoa omaishoitotilanteeseen (Linkki alla).

Toimitko ikääntyneen läheisesi hoitajana? Kaipaisitko edes pienen hetken omaa aikaa? Voit tuoda läheisesi Seniorikeskus Oloon, jossa turvallista yhdessä oloa ja toimintaa senioriohjaajan kanssa. Onnenpäivä – vapaahetket sovitusti senioriohjaaja Annukan kanssa. Päijät-Hämeen omaishoitajat ry:n kautta on mahdollista saada hetkeksi hoitaja kotiin (linkki alla). Vapaahetket eivät edellytä omaishoidon sopimusta tai yhdistyksen jäsenyyttä ja ovat maksuttomia.

Lisätietoja senioriohjaaja Annukka Tuominen, p. 044 778 0030

OnniTV:stä löydät kotikuntoutusta ja virikkeitä sekä keholle että mielelle.

Vanhusneuvostoista ja vammaisneuvostoista säädetään kuntalain 27
ja 28 §:ssä:

Ikääntyneen väestön ja vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto ja huolehdittava niiden toimintaedellytyksistä. Asikkalan kunnassa toimii yhdistetty vanhus- ja vammaisneuvosto.

Neuvostoille on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön ja vammaisten henkilöiden hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta.

Asikkalan vanhus- ja vammaisneuvostoon on nimetty edustajat toimikausittain eri järjestöistä ja yhdistyksistä. Vanhus- ja vammaisneuvostolla on edustus mm. alueellisissa vanhus- ja vammaisneuvostoissa, kuljetuspalvelujen seurantaryhmässä sekä kunnan ehkäisevän työn työryhmässä. Vanhus- ja vammaisneuvoston sihteerinä toimii hyvinvointikoordinaattori.

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokoonpano 2021-2025

Upola Seija pj. Asikkalan eläkeliitto

Murto Pasi vpj. SPR

Kotiniitty Pirkko, Päijät-Hämeen neuroyhdistys

Kekkonen Aila, Asikkalan sotaveteraanit

Upola Anneli, Asikkalan kansalliset seniorit

Aalto Eva, Etelä-Päijänteen invalidit

Heinonen Sirpa, Asikkalan eläkkeensaajat

Kesäniemi Sirkka, Päijät-Hämeen näkövammaiset

Huumo Jaana, Asikkalan seurakunta

Rautava Juha, hyvinvointilautakunnan edustaja

Koivisto Marja, neuvoston sihteeri, marja.koivisto@asikkala.fi

Päijät-Soten ikääntyneiden palveluista saat apua mm. ikääntyneiden kuntoutukseen, asumiseen ja arjessa selviytymiseen (kotihoito ja kotiin vietävät palvelut) liittyvissä asioissa.

Tietotupa tarjoaa opastusta ja vertaistukea tietokoneen, tabletin ja puhelimen käyttöön.

Terveystie 1, 17200

Näytä sijainti kartalla

Tiistaisin ja torstaisin klo 10-12

Yhteystiedot: Heikki Hallikainen, puh. 040 510 1246

Digiopastusta saa myös sovitusti Seniorikeskus Olossa, kysy lisää senioriohjaajalta.

Oltermannin ravintola Myllärissä on mahdollista nauttia aamupala, lounas ja päiväkahvi eläkeläishintaan joka päivä.

Näytä sijainti kartalla

Myllärin ruokalistaan pääset tästä

Yhteystiedot: Keittiön esimies p. 044 778 0052
Keittiön p. 03 888 6589

Ravintola Myllärin ruokasali

Ateriasiskot Oy tarjoaa kotipalveluaterioita yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa. Kotiin toimitettavaa ateriapalvelua on mahdollisuus ostaa myös ilman palveluseteliä.

Kotipalveluaterioista lisätietoa antaa sekä tilauksia vastaanottaa:
Outi Luukkonen, kehittämiskoordinaattori, puh. 044 482 0866

Kotipalveluatrioiden ruokalistaan pääset tästä

Kotiin toimitettava lämmin lounas

Kirjakassipalvelu on tarkoitettu kirjaston asiakkaille, joiden on vaikea päästä kirjastoon esimerkiksi liikuntaesteen vuoksi. Kirjastovirkailija kokoaa lainattavat aineistot valmiiksi kirjakassiin, jonka toimituksesta sovitaan erikseen yhdessä asiakkaan kanssa. Kirjakassipalvelu toimii myös Oltermannissa. Kysy lisätietoja kirjastosta!

Asikkalan kunta lahjoittaa kenkien liukuesteet kaikille:

  • yli 65- vuotiaille ja 65-vuotta kuluvana tai seuraavana vuonna täyttäville asikkalalaisille
  • jotka eivät ole vielä saaneet liukuesteitä

Liukuestejakopäiviä järjestetään useamman kerran vuodessa.

Lisätiedot: senioriohjaaja 044 778 0030 tai hyvinvointikoordinaattori 044 778 0022