Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan luonnonläheisessä ja kauniissa kunnassa on loistavat mahdollisuudet liikkua, harrastaa ja huolehtia omasta hyvinvoinnista! Asikkalassa liikkumaan lähtemisen kynnystä on pyritty madaltamaan monin eri keinoin; kunnasta löytyy huima määrä lähiliikuntapaikkoja ja maksuttomia mahdollisuuksia liikunnan ilosta nauttimiseen. Suomen liikkuvimmassa kunnassa on mm. asukkailleen maksuton kuntosali, maksuttomat salivuorot, maksuton mahdollisuus liikuntaneuvontaan sekä laaja ohjattujen ryhmien tarjonta kaikenikäisille yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Sporttikatti

Asikkalassa ohjattuja liikuntaryhmiä järjestävät tiiviissä yhteistyössä liikuntapalvelut, paikalliset ja alueelliset liikuntaseurat, Wellamo-opisto ja yksityiset liikunta-alan yrittäjät. Kunnan liikuntapalveluiden tehtävänä on erityisesti matalan kynnyksen terveysliikuntaryhmätoiminta. Koko kunnan ohjatun liikunnan tarjonta löytyy vuosittain elokuun alussa koteihin jaettavasta Liikkuva ja Aktiivinen Asikkala -esitteestä.

Liikuntapalveluiden ohjattujen ryhmien tuntikuvaukset

Liikuntaneuvonta työikäisille ja ikääntyville

Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa tukea kuntalaisille arjessa jaksamiseen ja hyvinvointiin! Liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan asiakkaan tarpeen mukaisesti liikkumisen aloittamisesta turvallisesti sekä uni- ja ravitsemustottumuksista.

Liikuntaneuvonta lapsille ja lapsiperheille

Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa tukea lapsille ja lapsiperheille terveellisten elintapojen ja liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen. Liikuntaneuvonnasta on mahdollista saada tukea myös vanhemmuuteen erityisesti arjen hallinnan ja terveellisten elintapojen näkökulmasta.

KouluPT- toiminta nuorille

KouluPT- toiminta on liikuntaneuvontaa nuorille. PT on lyhenne sanoista Personal Trainer. KouluPT tarjoaa tukea liikunnallisen ja aktiivisen elämäntavan löytämisessä. KouluPT- toiminta tapahtuu koulupäivän aikana koululla, Asikkalan liikuntahallilla tai lähiympäristössä. KouluPT- toimintaan on mahdollista osallistua yksin, kaverin kanssa tai pienryhmässä. HYPPÄÄ MESSIIN!

Meihin voit olla yhteydessä: liikunnanohjaajat@asikkala.fi

Sähköinen ajanvaraus liikuntaneuvontaan Hyviksen kautta

Testaa olisiko liikuntaneuvonnasta sinulle hyötyä

Asikkalassa monipuoliset ja aktiiviset liikuntaseurat, Wellamo-opisto sekä yksityiset liikuttajat toimivat tärkeänä tekijänä liikunnan jalkauttamisessa mahdollisimman laajalle kohderyhmälle. Yhteistyössä on voimaa!

Asikkalan liikuntaseurojen yhteystiedot

Wellamo-opisto

Asikkalan yksityisiä liikuttajia:

Aurinkovuoren ulkoilureittien kupeessa (osoite: Asikkalantie 14) sijaitseva Asikkalan liikuntahalli palvelee liikkujia 850 neliön salitilallaan ja kuntalaisille maksuttomalla kuntosalillaan. Liikuntahallin kuntosali toimii kahdessa kerroksessa ja on varusteltu laadukkailla välineillä. Liikuntahallissa on käytössä invahissi.

Liikuntahallin ja kuntosalin aukioloajat:

MA 7.00 – 21.30
TI 8.00 – 21.30
KE-PE 7.00 – 21.30
LA 8.00 – 17.00
SU 8.00 – 21.00

Liikuntahallin ja kuntosalin kesän aukioloajat + poikkeukset

Kuntosaliharjoittelu on tarkoitettu vain yli 15-vuotiaille! 12-15 -vuotiaat saavat harjoitella ainoastaan oman huoltajan tai opettajan valvonnassa. Turvallisuuden vuoksi alle 12-vuotiaita lapsia ei saa ottaa mukaan kuntosalille.

Liikuntahallin käyttövuorot 2023-2024

Ulkopelikentät

Asikkalan kuntalaisilla ja Asikkalan kesäasukkailla on mahdollisuus pelata tennistä maksuttomasti Kalmarin rannassa sijaitsevilla hiekkatekonurmikentillä sekä padelia laidunpuiston lähiliikunta-alueella Porkalintien ja Anianpellontien risteyksessä.

Pelivuorot varataan sähköisen järjestelmän kautta. Muut lähiliikuntapaikkojen pelikentät ovat kaikkien käytössä ilman varausjärjestelmää.

Tennis: Varaus saa olla enintään 1,5 tunnin mittainen. Seuraavan vuoron saa varata vasta edellisen päätyttyä! Valot ovat käytössä klo 06-22 välisenä aikana.

Padel: Varaus saa olla enintään tunnin (1h) mittainenSeuraavan vuoron saa varata vasta edellisen päätyttyä! Kentän valaistus on käytettävissä klo 07-21 välisenä aikana.

Salivuorot

Liikuntahallin ja Vääksyn koulujen salivuorojen haku tapahtuu aina toukokuussa ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Säännöllisesti toistuvaa salivuoroa haetaan sähköisesti. Salivuorojen haku 2024-2025 päättyi 12.5.

Vapaiden salivuorojen tiedustelu kesken kauden: Masa Malén 044 778 0865
Tapahtumavaraukset ja liikuntahallin käytänteet: Kimmo Kainulainen 044 778 0740

Kyläkoulujen osalta salivuoroista päättävät koulujen rehtorit, salivuoroa haetaan sähköisesti elokuun loppuun mennessä. Muuten yhteydenotot:
Länsi-Asikkalan koulu, Esa Rouvala 044 778 0064
Vesivehmaan koulu, Ulla Karlsson 044 778 0145

Salivuorojen sähköinen haku
Salivuoroilmoitus 2024-2025

Asikkalan kunnan liikuntatilat
Sisäliikuntatilojen käyttövuorojen jakoperusteet ja säännöt

Jalkapallo

Seniorisali Puhti on syksyllä 2021 valmistunut pieni kuntosali Vääksyn taajaman läheisyydessä, Oltermannin olon tiloissa. (Terveystie 1) Kuntosalille on helppo päästä jalkaisin, kuntoilla voi juuri itselle sopivan ajan ja yhdistää liikkumiseen vaikka maittavan lounaan oltermannissa.

Kuntosali Puhdin pääsee harjoittelemaan joka päivä klo 7.00-15.00 välillä!

Asikkalan jäähalli on asetettu käyttökieltoon 11.10.2023 alkaen ja kaikki luisteluvuorot ovat peruttu. Lisätietoa: Asikkalan jäähalli käyttökieltoon – Asikkala

Vääksyn kanava parkrun järjestetään vapaaehtoisten voimin lauantaisin klo 9.30, tervetuloa mukaan kuntoilemaan yhdessä!

Tervetuloa mukaan porrashaasteeseen! Haluatko valloittaa Mount Everestin vai kapuatko tuntureille? Valitse itsellesi sopiva haaste ja tulosta se täältä! Suorituskortteja löydät myös mm. Asikkalan liikuntahallin ala-aulasta tai kirjastosta.

Porrashaaste

Tunturihaaste

Mount Everest -haaste

Liikuntakortti 2024

Kerää vuoden ajan liikuntasuorituksia. Liikuntakortti on loistava keino seurata omaa aktiivisuutta ja haastaa vaikka ystävä mukaan kerryttämään liikuntaminuutteja. Jokainen 30 minuutin suoritus lasketaan suoritukseksi. Hae oma liikuntakorttisi vuodelle 2024 kirjastosta, liikuntahallilta tai Oltermannin Olosta.

Liikuntakortti 2024 löytyy myös tulostettavana!

Pyöräilykampanja 2024

Touko-elokuu 2024

Kirjaa kilometrisi pyöräilypostilaatikoihin ympäri Asikkalaa tai Liikkuva Asikkala -appiin. Postilaatikoiden sijainnit alla.

Vääksy (Kalmarinranta)

Vehkoo (Vehkoon risteys)

Kirkonkylä (Kirkkotien risteys)

Kurhila (Hillerin kahvilan edusta)

Kalkkinen (Manibaarin edusta)

Vesivehmaa (koulun edusta)

Urajärvi (Kartanon risteys)

Äinää (kylätalon infotaulu)

Kuinka paljon keräämme yhdessä kilometrejä kesän 2024 aikana? Kaikki kilometrejä kirjanneet ovat mukana arvonnassa kampanjan lopuksi!

Asikkalassa on pelattu lentopallon harrastesarjaa yli 50-vuotta. Pentti Nikula käynnisti lentopallon talkoosarjan tultuaan Asikkalaan liikuntasihteeriksi vuonna 1968. Talkoosarjan nimi muutettiin 1990 -luvun lopulla harrastelentopallosarjaksi.

Harrastelentopallon pelit pelataan torstai-iltaisin talvikaudella klo 18.45 alkaen Asikkalan liikuntahallilla, tervetuloa pelaamaan ja kannustamaan!

Jatkosarjaohjelma 2024

Jatkosarjojen sarjataulukot 8.3.2024

Runkosarjan sarjataulukko 2023

Harrastelentopallon säännöt

Päijät-Hämeessä on päätettyä tarttua alueen asukkaiden liian vähäisen liikkumisen, liiallisen paikallaanolon sekä eri ikäryhmien fyysisen toimintakyvyn heikkenemisen haasteeseen liikkumisohjelman muodossa. Ohjelman laatimisprosessista ovat vastanneet Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Päijät-Hämeen liitto, Asikkalan kunta, Pajulahden Urheiluopisto, Suomen Urheiluopisto, Junior Pelicans ry sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialue.

Kettunen Matti

Hyvinvointijohtaja

Puhelin: 0447780247

Sähköposti:

Malén Masa

Liikuntavastaava

Puhelin: 0447780015

Sähköposti:

Eliasson Suvi

Liikunnanohjaaja

Puhelin: 0447780021

Sähköposti:

Vahvelainen Oona

Liikunnanohjaaja

Puhelin: 0447780773

Sähköposti:

Yhteystiedot