Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan luonnonläheisessä ja kauniissa kunnassa on loistavat mahdollisuudet liikkua, harrastaa ja huolehtia omasta hyvinvoinnista! Asikkalassa liikkumaan lähtemisen kynnystä on pyritty madaltamaan monin eri keinoin; kunnasta löytyy huima määrä lähiliikuntapaikkoja ja maksuttomia mahdollisuuksia liikunnan ilosta nauttimiseen. Suomen liikkuvimmassa kunnassa on mm. asukkailleen maksuton kuntosali, maksuttomat salivuorot, maksuton mahdollisuus liikuntaneuvontaan sekä laaja ohjattujen ryhmien tarjonta kaikenikäisille yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Ulkopelikentät

Asikkalan kuntalaisilla ja Asikkalan kesäasukkailla on mahdollisuus pelata tennistä maksuttomasti Kalmarin rannassa sijaitsevilla hiekkatekonurmikentillä sekä padelia laidunpuiston lähiliikunta-alueella Porkalintien ja Anianpellontien risteyksessä.

Pelivuorot varataan sähköisen järjestelmän kautta. Muut lähiliikuntapaikkojen pelikentät ovat kaikkien käytössä ilman varausjärjestelmää.

Tennis: Varaus saa olla enintään 1,5 tunnin mittainen. Seuraavan vuoron saa varata vasta edellisen päätyttyä! Valot ovat käytössä klo 06-22 välisenä aikana.

Padel: Varaus saa olla enintään tunnin (1h) mittainenSeuraavan vuoron saa varata vasta edellisen päätyttyä! Kentän valaistus on käytettävissä klo 07-21 välisenä aikana.

Salivuorot

Liikuntahallin ja Vääksyn koulujen salivuorojen haku tapahtuu aina toukokuussa ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Säännöllisesti toistuvaa salivuoroa haetaan sähköisesti.

Vapaiden salivuorojen tiedustelu kesken kauden: Elise Kettunen 044 778 0773
Tapahtumavaraukset ja liikuntahallin käytänteet: Kimmo Kainulainen 044 778 0740

Kyläkoulujen osalta salivuoroista päättävät koulujen rehtorit, salivuoroa haetaan sähköisesti elokuun loppuun mennessä. Muuten yhteydenotot:
Länsi-Asikkalan koulu, Esa Rouvala 044 778 0064
Vesivehmaan koulu, Markus Koskinen 044 778 0049

Salivuorojen sähköinen haku
Salivuorojen hakuilmoitus 2023-2024
Asikkalan kunnan liikuntatilat
Sisäliikuntatilojen käyttövuorojen jakoperusteet ja säännöt

Päijät-Hämeessä on päätettyä tarttua alueen asukkaiden liian vähäisen liikkumisen, liiallisen paikallaanolon sekä eri ikäryhmien fyysisen toimintakyvyn heikkenemisen haasteeseen liikkumisohjelman muodossa. Ohjelman laatimisprosessista ovat vastanneet Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Päijät-Hämeen liitto, Asikkalan kunta, Pajulahden Urheiluopisto, Suomen Urheiluopisto, Junior Pelicans ry sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialue.

Kesän 2023 ohjatut liikuntaryhmät, tervetuloa!

Liikuntapalveluiden kesäliikuntaryhmät 2023

Liikettä kesään, kaikkien toimijoiden ohjatut ryhmät 2023!

Lasten ja nuorten kesätoiminnot 2023

Asikkalassa ohjattuja liikuntaryhmiä järjestävät tiiviissä yhteistyössä liikuntapalvelut, paikalliset ja alueelliset liikuntaseurat, Wellamo-opisto ja yksityiset liikunta-alan yrittäjät. Kunnan liikuntapalveluiden tehtävänä on erityisesti matalan kynnyksen terveysliikuntaryhmätoiminta. Koko kunnan ohjatun liikunnan tarjonta löytyy vuosittain elokuun alussa koteihin jaettavasta Liikkuva ja Aktiivinen Asikkala -esitteestä:

Liikuntapalveluiden ohjattujen ryhmien tuntikuvaukset

Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa tukea kaikenikäisille kuntalaisille arjessa jaksamiseen ja hyvinvointiin! Liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan asiakkaan tarpeen mukaisesti liikkumisen aloittamisesta turvallisesti sekä uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikumiseen tai hyvinvointiin liittyvän pulman ei tarvitse olla suuren suuri niin voit olla meihin yhteydessä: liikunnanohjaajat@asikkala.fi

Sähköinen ajanvaraus liikuntaneuvontaan Hyviksen kautta

Testaa olisiko liikuntaneuvonnasta sinulle hyötyä

Asikkalassa monipuoliset ja aktiiviset liikuntaseurat, Wellamo-opisto sekä yksityiset liikuttajat toimivat tärkeänä tekijänä liikunnan jalkauttamisessa mahdollisimman laajalle kohderyhmälle. Yhteistyössä on voimaa!

Asikkalan liikuntaseurojen yhteystiedot

Wellamo-opisto

Asikkalan yksityisiä liikuttajia:

Aurinkovuoren ulkoilureittien kupeessa (osoite: Asikkalantie 14) sijaitseva Asikkalan liikuntahalli palvelee liikkujia 850 neliön salitilallaan ja kuntalaisille maksuttomalla kuntosalillaan. Liikuntahallin kuntosali toimii kahdessa kerroksessa ja on varusteltu laadukkailla välineillä. Liikuntahallissa on käytössä invahissi.

Liikuntahallin ja kuntosalin aukioloajat:

MA 7.00 – 21.30
TI 8.00 – 21.30
KE-PE 7.00 – 21.30
LA 8.00 – 17.00
SU 8.00 – 21.00

Liikuntahallin ja kuntosalin kesäaukioloajat (3.6-6.8):

MA-TO 8.00 – 20.00 PE-SU 8.00 – 15.00

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT KESÄLLÄ:
La 3.6 Aurinkovuoren koulun kevätjuhla: liikuntahalli ja kuntosali avautuvat klo 11.00
Pe-Su 23.-25.6 juhannuksen aika: liikuntahalli ja kuntosali suljettu

Kuntosaliharjoittelu on tarkoitettu vain yli 15-vuotiaille, 12-15 -vuotiaat saavat harjoitella ainoastaan oman huoltajan tai opettajan valvonnassa. Turvallisuuden vuoksi alle 12-vuotiailta lapsia ei saa ottaa mukaan kuntosalille.

Liikuntahallin käyttövuorot 2022-2023

Seniorisali Puhti on syksyllä 2021 valmistunut pieni kuntosali Vääksyn taajaman läheisyydessä, Oltermannin olon tiloissa. (Terveystie 1) Kuntosalille on helppo päästä jalkaisin, kuntoilla voi juuri itselle sopivan ajan ja yhdistää liikkumiseen vaikka maittavan lounaan oltermannissa.

Kuntosali Puhdin pääsee harjoittelemaan joka päivä klo 7.00-15.00 välillä!

Avoimet luisteluvuorot Asikkalan jäähallilla 7.9.2022 alkaen maaliskuun 2023 loppuun asti:

Mailalliset vuorot: KE ja TO klo 16.00-16.50

Mailattomat vuorot: PE klo 16.00-16.50 ja SU 9.00-9.50

Kypäränkäyttö suositus kaikenikäisille luistelijoille, ei kengillä jäälle!
Lapset huoltajiensa vastuulla ja valvonnassa!

Vääksyn kanava parkrun järjestetään vapaaehtoisten voimin lauantaisin klo 9.30, tervetuloa mukaan kuntoilemaan yhdessä!

Kesäpyöräilykampanja 2023

Kirjaa pyöräilykilometrisi touko-elokuun aikana pyöräilypostilaatikoihin ympäri Asikkalaa!

Tervetuloa mukaan porrashaasteeseen! Haluatko valloittaa Mount Everestin vai kapuatko tuntureille? Valitse itsellesi sopiva haaste ja tulosta se täältä! Suorituskortteja löydät myös mm. Asikkalan liikuntahallin ala-aulasta tai kirjastosta.

Porrashaaste

Tunturihaaste

Mount Everest -haaste

Liikuntakortti 2023

Kerää vuoden ajan liikuntasuorituksia. Liikuntakortti on loistava keino seurata omaa aktiivisuutta ja haastaa vaikka ystävä mukaan kerryttämään liikuntaminuutteja. Jokainen 30 minuutin suoritus lasketaan suoritukseksi. Hae oma liikuntakorttisi vuodelle 2023 kirjastosta, liikuntahallilta tai Oltermannin Olosta.

Liikuntakortti 2023 löytyy myös tulostettavana!

Asikkalassa on pelattu lentopallon harrastesarjaa yli 50-vuotta. Pentti Nikula käynnisti lentopallon talkoosarjan tultuaan Asikkalaan liikuntasihteeriksi vuonna 1968. Talkoosarjan nimi muutettiin 1990 -luvun lopulla harrastelentopallosarjaksi.

Harrastelentopallon pelit pelataan torstai-iltaisin talvikaudella klo 18.45 alkaen Asikkalan liikuntahallilla, tervetuloa pelaamaan ja kannustamaan!

Finaaliviikonloppu pelattu ja kolmen kärki on: 1. Anianpelto 2. Länsi-Asikkala 3. Sählärit. Kiitos kaudesta kaikille joukkueille ja taustavoimille!

Jatkosarjojen otteluohjelma 2023

Jatkosarjojen sarjataulukot ennen viimeistä kierrosta

Harrastelentopallon säännöt

Kettunen Matti

Hyvinvointijohtaja

Puhelin: 0447780247

Sähköposti:

Laaksonen Aku

Liikunnanohjaaja

Puhelin: 0447780015

Sähköposti:

Kettunen Elise

Liikunnanohjaaja

Puhelin: 0447780773

Sähköposti:

Eliasson Suvi

Liikunnanohjaaja

Puhelin: 0447780021

Sähköposti:

Yhteystiedot