Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

107 Luhtitaloasuntoa

94 Kerrostaloasuntoa

66 Rivitaloasuntoa

Asikkalan kunnan omistamia vuokra-asuntoja hallinnoi ja vuokraa Asikkalatalot Oy. Asikkalan kunta omistaa 260 vuokra-asuntoa (aravavuokra-asuntoja, korkotukiasuntoja ja muita vuokra-asuntoja), jotka soveltuvat niin perhe-, seniori- kuin nuorisoasunnoiksi.

Haluaisitko muuttaa kesämökin vakituiseksi asunnoksi?

Vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi edellyyttää lupamenettelyä. Rakennuspaikasta ja kaavatilanteesta riippuen lupahakemus ratkaistaan joko suunnittelutarveratkaisulla, poikkeamispäätöksellä tai rakennusluvilla. Käyttötarkoituksen muutokselle tulee aina hakea rakennuslupaa.

Asumisen palvelut

Asikkalassa on runsaasti erilaisia ulkoilumaastoja virkistäytymiseen. Kuva Pasolanvuorelta.

Asuinympäristön palvelut

Norrlinin puiston vehmas ympäristö ja lintujen sirkutus saavat viihtymään puistossa pitkään.

Asikkalassa luonto kutsuu liikkumaan. Tutustu lukuisiin reitteihimme ja luontokohteisiimme allaolevista linkeistä.

Asukkaiden käyttöön on varattu kaksi matonpesupaikkaa, jotka sijaitsevat Kuotaan ja Kalkkisten satamissa.

Kuotaan satama

Asikkalan kunnalla on venepaikkoja Päijänteen puolella Kanavalahden, Kuotaan ja Vartiopolun venesatamissa. Kanavaniemen ja Suivan venesatamat ovat Vesijärven rannalla. Yhteensä venepaikkoja on 489 ja soutuvenepaikkoja on 96. Venepaikat ovat ensisijaisesti asukkaiden ja vapaa-ajanasukkaiden varattavissa.

Kuotaan rannassa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Rannassa mm. venesatama, leikkipaikka, liikuntapaikkoja, WC ja matonpesupaikka.

Asikkala on täynnä mitä upeimpia hiekkarantoja. Valitse sopivimmat aamuaurinkoon tai auringonlaskuun. Parhaimmat rannat löytyvät kokeilemalla!

Asikkala on lemmikkieläinrakas. Tutustu meiltä löytyviin lemmikkieläinpalveluihin ja nappaa vinkit talteen!

Kunnan asiointipisteessä hoidat sujuvasti mm. Kela-asioinnin.

Asikkalan kunnanvirasto toimii arkisin ma-to 9-11 ja 12-15 sekä pe 9-11 ja 12-14 asiointipisteenä. Henkilökunta auttaa sinua kuntaa ja Kela-asiointia koskevissa asioissa. Myös esitehyllyt ovat käytettävissäsi.