Siirry sisältöön
Asioi verkossa Haku

Piipahda kahvilassa, nuku makeasti mökissä ja löydä kivoja tuliaisia kotiinviemiseksi. Tutustu palvelutarjontaamme tästä:

Kahvilat ja ravintolat

Ostosmahdollisuudet

Majoitusmahdollisuudet

Syyslomavinkit

25.-31.10.2021 vietetään kaikkien odottamaa syyslomaviikkoa. Olemme kasanneet ideoita lomaviikon viettoon.

Nähtävyydet ja kulttuurikohteet

Asikkalan upeat vesistömaisemat, jylhä luonto ja monipuoliset palvelut niin kuntakeskuksessa kuin Vanhassa Vääksyssä ihastuttavat matkailijoita. Vääksyn kanavalla vietät ikimuistoisen päivän ihaillen kanavan laivaliikennettä. Nähtävää ja koettavaa on kaikenikäisille aina kulttuurikohteista liikuntapalveluihin. Vääksyn vireälle keskustaajamalle vastapainoa tuo viehättävät pikkukylät. Tervetuloa Asikkalaan!

Vesillä liikkuminen

Järvimaisema on olennainen osa suomalaisten sielunmaisemaa. Vesillä liikkuminen rentouttaa ja rauhoittaa mieltä. Asikkalasta avautuva Suomen pisin ja toiseksi suurin järvi Päijänne sekä Vesijärvi ja Ruotsalainen tarjoavat lomanviettoon mitä mainioimman mahdollisuuden. Vääksyn ja Kalkkisten kanavat avaavat vesireitin aina Lahdesta Jyväskylään ja Heinolaan saakka. Suur-Päijänteellä voi lomailla turvallisin mielin, nauttia mukavista käyntikohteista ja satamapalveluista. Tervetuloa Asikkalaan, juotavan hyvän Etelä-Päijänteen äärelle!

Salpausselkä Geopark

Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ovat Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia geologisia muodostumia. Ensimmäinen ja Toinen Salpausselkä ulottuvat halki koko eteläisen Suomen, mutta korkeimmillaan ja näyttävimmillään ne ovat Päijät-Hämeessä sijaitsevalla Salpausselkä Geopark-alueella.

Matkailu- ja retkeilyreitit

Asikkalasta löydät mukavia reittejä niin retkeilyyn, pyöräilyyn kuin muuhunkin luonnossa liikkumiseen. Tutustu vaihtoehtoihin ja lähde liikkeelle kauniin luonnon keskelle.

Aktiviteettejä ja tekemistä

Asikkalassa ajanvietto on ennen kaikkea ulkoilua ja liikuntaa eri muodoissa. Luonnonkauneus järvien ja jylhien harjujen keskellä tarjoaa retkeilijälle loputtomasti elämyksiä. Luonnon ja veden puhtaus ovat aistittavissa.

Asikkalassa tapahtuu

Toivotamme sinut tervetulleeksi hyvän mielen liikuntatapahtumiin, perinteisille markkinoille, risteilemään Päijänteelle, maistelemaan lähiruokaa kyläpäiville ja osallistumaan jännittävälle kummituskierrokselle Urajärven kartanolla. Meillä Asikkalassa riittää koettavaa.