Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kunnan matkailuinfo palvelee ympäri vuoden Päijännetalolla osoitteessa Meijeritie 1, 17200 Vääksy.

Luonnonkaunis Asikkala

Piipahda kahvilassa, nuku makeasti mökissä ja löydä kivoja tuliaisia kotiinviemiseksi. Tutustu palvelutarjontaamme tästä:

Kahvilat ja ravintolat

Ostosmahdollisuudet

Majoitusmahdollisuudet

Matkailuinfo

Kunnan matkailuinfo ja lähituotemyymälä sijaitsevat Päijännetalolla aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Matkailijoita palvellaan vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa. Meijeritoimintaa kesti vuoteen 1987 asti ja vuonna 2001 rakennus uudistettiin Päijännetaloksi.

Aktiviteettejä ja tekemistä

Asikkalassa ajanvietto on ennen kaikkea ulkoilua ja liikuntaa eri muodoissa. Luonnonkauneus järvien ja jylhien harjujen keskellä tarjoaa retkeilijälle loputtomasti elämyksiä. Luonnon ja veden puhtaus ovat aistittavissa.

Nähtävyydet ja kulttuurikohteet

Asikkalan upeat vesistöt, jylhä luonto ja monipuoliset palvelut niin kuntakeskuksessa kuin Vanhassa Vääksyssä ihastuttavat matkailijoita. Vääksyn kanavalla vietät ikimuistoisen päivän ihaillen kanavan laivaliikennettä. Vääksyn vireälle keskustaajamalle vastapainoa tuo viehättävät pikkukylät. Tervetuloa Asikkalaan!

Matkailu- ja retkeilyreitit

Asikkalasta löydät mukavia reittejä niin retkeilyyn, pyöräilyyn kuin muuhunkin luonnossa liikkumiseen. Reiteillä nautit luonnonrauhasta ja linnunlaulusta. Tutustu vaihtoehtoihin ja lähde liikkeelle kauniin luonnon keskelle.

Salpausselkä Geopark

Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ovat Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia geologisia muodostumia. Ensimmäinen ja Toinen Salpausselkä ulottuvat halki koko eteläisen Suomen, mutta korkeimmillaan ja näyttävimmillään ne ovat Päijät-Hämeessä sijaitsevalla Salpausselkä Geopark-alueella.

Asikkalan jäätävä menneisyys

Tiesitkö, että Muinais-Päijänne on joskus tulvinut niin, että se on peittänyt alleen suuren osan nykyisen Vääksyn alueesta?  

Asikkalassa tapahtuu

Toivotamme sinut tervetulleeksi hyvän mielen liikuntatapahtumiin, perinteisille markkinoille, risteilemään Päijänteelle, maistelemaan lähiruokaa kyläpäiville ja osallistumaan jännittävälle kummituskierrokselle Urajärven kartanolla. Meillä Asikkalassa riittää koettavaa.

Vesillä liikkuminen

Järvimaisema on olennainen osa suomalaisten sielunmaisemaa. Vesillä liikkuminen rentouttaa ja rauhoittaa mieltä. Asikkalasta avautuva Suomen pisin ja toiseksi suurin järvi Päijänne sekä Vesijärvi ja Ruotsalainen tarjoavat lomanviettoon mitä mainioimman mahdollisuuden.

Järvipalvelut

Asikkalassa pääsee hyvin vesille, vaikkei omaa venettä olisikaan. Tarjolla on risteilyjä, kuljetuspalveluja ja veneretkiä. Vene on myös mahdollista vuokrata tai saada venekyyti. Kalastuksesta ja melonnasta kiinnostuneita varten on opastettuja retkiä ja sup-lautailijoille ryhmäkursseja. Asikkalassa on helppo harrastaa lähiliikuntaa vesillä ja miksei myös maallakin, koska välineitä on hyvin saatavilla.