Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan 4H-yhdistyksen toiminnan perustana on 4H- järjestön kansainväliset arvot heart, hands, health ja head sekä tekemällä oppimisen käytännönläheinen, pedagoginen menetelmä. Tekemällä itse, aidossa ympäristössä, aitojen asioiden äärellä, opettaa parhaiten. Järjestön uusin strategia (2020-2022) onkin kestävää kasvua tekemällä oppien.

4H tekee nuorisotyötä ja yrittäjyyskasvatusta kolme askelta työelämään- mallilla. Malli mahdollistaa omien vahvuuksien löytämisen tekemällä oppien. Harrastuksen kautta luodaan turvallinen polku aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen.

Asikkalan 4H- yhdistys mahdollistaa paikallisesti kerho- ja leiritoimintaa lapsille, joissa apuohjaajina toimivat nuoret. Nuorille on tarjolla kesätöitä kahvilassa, kioskissa, leireillä ja työpalveluissa, kuten pihatöissä. Asikkalan 4H-yhdistys toteuttaa hankkeita, kuten parhaillaan Leader-rahoitteinen ilmastokasvatushanke. Yhdistys toimii aktiivisesti eri verkostoissa ja ajaa lasten- ja nuorten asioita.

Tavoitteet

  1. Nimetään ympäristövastuuhenkilö.
  2. Siirrytään paperittomaan toimistoon.
  3. Perustetaan kierrätyskeskus, jonka kaikissa toiminnoissa huomioidaan kestävä kehitys.
  4. Tehdään energiakatselmus sekä hiili- ja materiaalijalanjälkilaskurit.