Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan kunnan energiatehokkuussopimuksen toteutus etenee vauhdikkaasti, ja vuodelle 2025 asetettu energiansäästötavoite on jo ylitetty ennakoitua aikaisemmin. Vuosien 2014–2022 aikana saavutettu säästö on yhteensä 2 292 MWh, vastaten noin 127 omakotitalon vuotuista energiankulutusta. 2025 tavoite on 1 485 MWh, ja se on ylitetty jo 54 prosentilla. Kunta sijoittui yhdeksänneksi vertailussa, jossa oli mukana 155 kuntaa ja kaupunkia.

Erityisesti kunnan katuvalot ja vedentuotanto erottuvat keskimääräistä energiatehokkaampina. Älykäs katuvalojen ohjausjärjestelmä ja led-lamppujen käyttöönotto ovat vähentäneet valaistuksen energiankulutusta merkittävästi. Valaistuksen energiatehokkuutta tehostettiin myös energiakriisin aikana 2022–2023, mikä laski katuvalojen sähkönkulutuksen alle puoleen vuoden 2018 tasosta. Valtakunnallisen Astetta alemmas -kampanjan tiimoilta myös kunnan kiinteistöissä tarkistettiin ja laskettiin sisälämpötiloja, minkä ansiosta saavutettiin merkittävä säästö lämmön kulutuksessa.

Asikkalan kunnan energiatehokkuus on siis menestyksellinen esimerkki, osoittaen merkittävää edistystä ja sitoutumista kestävään energiankäyttöön.