Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

TIEDOTE 29.8.2022

Lasten ja nuorten pahoinvointi on viime aikoina lisääntynyt voimakkaasti. Epäasiallista käytöstä ja ilkivaltaa on havaittu iltaisin ja viikonloppuisin erityisesti Vääksyn alueella, mutta myös Vesivehmaalla. Toimintaan ovat osallistuneet useat nuoret, laajalla ikähaitarilla.

Kannustamme ilmoittamaan epäasiallisesta käytöksestä, ilkivallasta ja muusta häiriökäyttäytymisestä viipymättä poliisille. Rikosilmoitus on tärkeää kirjata aina, kun on syytä epäillä rikosta. Valvontaa kohdennetaan ensisijaisesti vastaanotettujen ilmoitusten pohjalta eri kohteisiin, joten kuntalaisten reagointi on tärkeää. Toivomme, että jokainen, erityisesti aikuiset, puuttuvat mahdollisuuksien mukaan havaitsemiinsa tilanteisiin heti.

Kunnan nuorisopalvelut, kasvatus- ja opetuspalvelut sekä poliisi ovat pitäneet yhteisen tilannekatsauksen 25.8.2022 ja todenneet seuraavaa: 

Kunta pyrkii yhteistyössä eri toimijoiden ja erityisesti huoltajien kanssa pysäyttämään ilkivaltaan ja päihteisiin liittyvän kierteen. Kunta järjestää avoimen keskustelutilaisuuden vallitsevasta tilanteesta ja eri ratkaisuvaihtoehdoista. 

Tilaisuus järjestetään pe 2.9. klo 18-19  Nuokulla, Aurinkovuoren koululla.

Lisätietoja antavat:
Sivistysjohtaja, Petri Haapanen, p. 044 778 0430
Nuorisovastaava Henna Rautavuo-Hätönen, p. 044 778 0250
Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, p. 044 778 0210