Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan neulekilpailun voittajaksi ylsi Sara Saarisen Pulkkilanharju-sukat 

Lokakuun 2022 energiansäästöviikolla Asikkalan kunta julkisti neulekilpailun, jossa haettiin Asikkalan ikiomaa neulemallia kaikkien kuntalaisten iloksi ja lämmikkeeksi.  

Määräaikaan mennessä kilpailuun saatiin yhteensä 14 upeaa neulemallia ohjeineen: mukana oli sukkia, lapasia, säärystimet ja pipo.  Inspiraationa olivat toimineet esimerkiksi harjut, vesistöt, perunan- ja pellavankukat, Asikkalan rattaat ja kansallispuku. Neulemallit olivat esillä Asikkalan joulutorilla, kirjastossa ja kunnan verkkosivuilla, ja lisäksi niitä saattoi äänestää ja kommentoida Facebookin kautta vuoden 2022 loppuun saakka. Ääniä annettiin yhteensä yli 1000 kpl. 

Eniten ääniä keräsivät Sara Saarisen Pulkkilanharju-sukat ja Tiina Ilmivallan Perunankukat-sukat, joista molemmat saivat yli 200 ääntä. Asikkalan kunnan kokoama raati päätyi lopulta valitsemaan eniten ääniä saaneista malleista voittajaksi Pulkkilanharju-sukat, joiden luontoteema ja värit ihastuttivat. Raati mietti ratkaisussaan myös sitä, kuinka helposti toistettavissa malli on.  Voittaja saa 250 euron lahjakortin Rautavuon lammas- ja vuohitilalle. 

Kunniamaininnan saavat Tiina Ilmivallan taidokkaat Perunankukat-sukat sekä Katri Tarkiaisen upea kokonaisuus, johon kuuluu Asikkala-villasukat ja -lapaset. Heidät palkitaan molemmat Rautavuon lammas- ja vuohitilan lankapalkinnolla.

Voittajaneuleen ohje tulee jakoon alkuvuodesta ainakin Asikkalan kunnan verkkosivuille ja Päijännetalolle.