Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijät-Sote: Asikkalan pop-up-pisteeltä saa viikolla 36 koronarokotuksia – uutta tehosterokotusta suositellaan 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille.

Väliaikainen koronarokotuspiste Asikkalassa saa jatkoa. Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta maanantaina 5. ja keskiviikkona 7.9. kello 12-18 osoitteesta Kanavatie 11 (eläinlääkärin entinen tila). Rokotuspisteellä annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Rokotuspisteelle voi tulla vain täysin oireettomana ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus. Uutta tehosterokotusta suositellaan 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kaikki 65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet ottaisivat tänä syksynä uuden tehosterokotuksen koronaa vastaan. Tehosterokote suositellaan otettavan huolimatta siitä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on sairastanut koronan.

Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.

Lisätietoja: ylilääkäri Marianne Wallin, 044 416 3656

https://paijat-sote.fi/