Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Mediatiedote 20.4.2022

Asikkala joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdchupa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa napsimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 23.4. klo 10. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdchupa-sovelluksella, joka antaa karttanäkymän kunnan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen kartoituksen päätteeksi.

Kun joku kerää marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kunta saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

Mobiilipeli tarjoaa mielenkiintoisen tavan osallistua tärkeään tiedon keruuseen kuntamme kaavakaduista, toteaa Asikkalan kunnan tekninen johtaja Harri Hirvonen.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Lahdessa ja Parkanossa. Lisää pelattavaa on tiedossa heinäkuussa, kun Asikkalan pyörätiet kartoitetaan samalla menetelmällä.

Mikä on Crowdchupa?

Crowdchupa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa.

Crowdchupa-mobiilipeli on kehitetty kuva- ja videodatan keräämisen joukkoistamiseen.

Pelin avulla datan keräämiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia voidaan leikata merkittävästi.

Yhteystiedot:

Harri Hirvonen
Tekninen johtaja, Asikkalan kunta
044 778 0290
harri.hirvonen@asikkala.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdchupa
050 322 6263
toni.paju@crowdchupa.com