Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan valaistuksessa on nyt älyä! Viime vuoden lopussa päätökseen saatu ulkovalaistuksen saneerausprojekti sisälsi valaisinvaihtona yhteensä lähes 1700 älykkäästi etäohjattua valaisinta teille, kaduille, puistoihin ja liikuntapaikoille. Asikkala teki hankinnan vuokraamalla valaistuksen 10 vuodeksi. Samalla Asikkalassa otettiin käyttöön muutettavissa olevat yöhimmennysprofiilit ja sen myötä energiankulutus on 27% aikaisempaan energiankulutukseen verrattuna eli tiputus vanhaan sähkölaskuun on 73%. Asikkalan kunnan tekninen johtaja Harri Hirvonen on projektiin tyytyväinen: “Nyt on kaduilla hyvä valaistus ja ohjaukset toimii.”


Katujen lisäksi myös liikuntapaikoilla valot palavat jatkossa tarpeen mukaan. Urheilukentälle valot kirkastuvat nappia painamalla ja Aurinkovuoren kuntoradalla valot on himmennetty ja ne kirkastuvat silloin kun liikettä havaitaan. Asikkalan kunnan Hyvinvointijohtaja Matti Kettunen kertoo että vaikka valot sammuvat klo 22, niin senkin jälkeen kuntoradalle voi mennä hiihtämään ja valot syttyvät liiketunnistuksen mukaan. Liikkumaan pääsevät vaikkapa vuorotyötä tekevät: “Kuntalaiset voivat käydä hiihtämässä 24/7 ilman otsalamppujakin ja valot palavat vain silloin kun niille on tarvetta.”


Valaistuksen palveluna sekä valaistuksen älykkään ohjauksen toimitti kotimainen C2 SmartLight Oy. “Meistä on hienoa olla mukana tämän tyyppisissä projekteissa, joilla kehittämämme teknologian avulla pienennetään energiankulutusta ja vähennetään valosaastetta.” Myyntipäällikkö Jani Lind C2 SmartLight Oy:stä summaa.