Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Kampanjan järjestäjät haastavat teidät kaikki mukaan energiansäästötalkoisiin. Miten valmistaudut energiansäästöön? Mikä on konkreettinen energiatekosi?

Energiaillan livetallenne

Huolestuttaako energiakriisi?

Asikkalan kunta järjesti kaikille avoimen energia aiheisen asukasillan, jossa paikallinen energianeuvoja kertoi käytännön neuvoja energiansäästöön sekä tukimahdollisuuksista tulevan talven sähkölaskuihin. Elenian -sähköverkkoyhtiön edustaja kertoi mahdollisista suunnitelluista sähkökatkoista ja niihin varautumisesta. Tapahtumassa käynnistettiin myös Asikkala-neule -suunnittelukilpailu. Tapahtuman tallenteeseen pääset alla olevasta linkistä.

Asikkalan kunnan energiatoimenpiteet

Asikkalan kunta liittyy Motivan julkaisemaan ja syksyllä aloitettuun Astetta alemmas – kampanjaan, jossa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan suosituksia ovat sisälämpötilojen säätäminen alemmaksi sekä ulkovalaistuksen säästöt.

Tekninen lautakunta on 27.9.2022 § 53 ja hyvinvointilautakunta 12.10.2022 § 154 päättänyt seuraavista energiansäästötoimenpiteistä:

– sisälämpötilojen alentaminen yhdellä asteella nykytasosta niissä kohteissa, missä se on mahdollista ilman, että aiheutetaan merkittävää haittaa toiminnoille
– ilmanvaihdon säätäminen öiseen aikaan alhaiselle tasolle
– lämpimän veden käyttösuositusten antaminen
– katuvalaistuksen säätäminen 40 % teholle
– sisälämmittimien käytön kieltäminen autolämmityspisteissä
– sähköautojen lataaminen autolämmityspisteistä on edelleen kiellettyä
– kausivalojen paloajan rajoittaminen ajalle 5.12.2022 – 9.1.2023
– liikuntahallin sauna ei ole käytössä 1.11.2022 alkaen
– ensilumen latua ei tehdä talvelle 2022 – 2023

Energiansäästötoimenpiteet otetaan käyttöön Asikkalan kunnan kohteissa välittömästi.

Astetta alemmas -kampanjan sivuilta löydät paljon hyviä ja konkreettisia energiansäästövinkkejä.