Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan Euronicsilta Henri Tapionsalo otti yhteyttä Asikkalan työllisyyspalveluihin, sillä heillä oli tarve työntekijälle. Toiveena oli löytää motivoitunut hyvä tyyppi osaksi pientä työyhteisöä. Ja sehän löytyi hyvän yhteistyön tuloksena!

Asikkalan Euronicsin Henri Tapionsalo sai hyvän työntekijän yritykseensä Asikkalan työllisyyspalveluiden kautta.

Tarve työntekijälle; matka työllisyyspalveluiden kanssa alkaa

”Kyselin kunnasta apua palkkaukseen ja oikeastaan kyselin enimmäkseen neuvoja sekä vaihtoehtoja. Uuden työntekijän palkkaus eläkkeelle jäävän tilalle kuulostaa helpolta, mutta mitä enemmän pohdin asiaa sen enemmän näin sen pitkäjänteisenä työmaana, jossa kassa hupenee ja omat vapaani jäävät nollalle seuraavan vuoden ajaksi vähintäänkin. Minut ohjattiin omavalmentaja Antti Laurilan juttusille ja siitä kaikki alkoi. Minua neuvottiin ja asetimme yhdessä parametrit millaista työntekijää etsimme”.

Millaista tukea ja apua sait työllisyyspalveluilta uuden työntekijän löytymiseen?

”Hyvinkin monipuolista. Kaikki aina tuista, kouluttamis- mahdollisuuksista sekä minkä tyyppistä henkilöä minun tulisi etsiä ja millä taustoilla.”

Yllätyin yhteistyössä työllisyyspalveluiden kanssa positiivisesti siitä….

”Kuinka minuun pidettiin yhteyttä. Aina kun Antti löysi minulle ehdokkaan, kävimme yhdessä läpi ja keskustelimme soveltuvuudesta tai lisäsimme ehtoihin/kriteereihin lisää tai jopa poistimme ehtoja. Yllätyin monesti että ”oho, asia yhä vireillä. Antti löysi taas sopivia ehdokkaita”. Vielä sen jälkeenkin, kun löysin työntekijän niin minuun pidettiin yhteyttä ja kyseltiin kuulumisia sekä neuvottiin.”

Koska aina voi tehdä paremmin….mitä olisit toivonut lisää tai tehtävän toisin?

”En oikeastaan mitään mikä olisi ollut työllisyyspalveluiden käsissä. Kenties tietoisuus näistä palveluista pitäisi olla kaikkien yrittäjien tiedossa, ei ollut alun perin minunkaan. Sattuman kaupalla minulle vinkattiin nämä palvelut. ”

Mitä hyötyä koit yhteistyöstä työllisyyspalveluiden kanssa olevan yrityksellesi?

”Avaimet käteen toiminta. Aivan alusta ja aivan loppuun asti tehty palvelu. Minun piti lähinnä kertoa mitä etsin ja tehdä yksi kaavake ihan loppu puolella. Ei tuntunut, että painisin ongelmien kanssa yksin.”

Suosittelisitko toimintatapaa muillekin yrittäjille, joilla on tarve työntekijöille?

”Totta kai. Ja olen jo suositellutkin”.