Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Hävikkiviikkoa vietetään viikolla 37 (12.–18.9.2022).

Hävikkiviikko kannustaa ihmiset kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin ja muuttamaan omaa käyttäytymistään ruokahävikin vähentämiseksi. Salpakierto on järjestänyt Hävikkiviikkoon liittyen jo useana vuonna ruokahävikkiaiheisen Ruoka ei kuulu roskikseen -kampanjan alakouluille. Kampanjan kunniaksi koulut ovat saaneet Salpakierrolta materiaaleja, jotka ovat oppilaiden luettavissa ja katseltavissa koulujen ruokaloissa. Lisäksi Salpakierron nettisivuilla on hävikkiruoka-aiheisia lisätehtäviä oppilaille.

Osallistu hävikkiviikkoon aktiivisesti vähentämällä omaa ruokahävikkiäsi sekä jakamalla tietoa omassa lähipiirissäsi! Ruokahävikkiä voi vähentää monilla tavoilla, joista tässä muutama esimerkki:

Jos ruokahävikkiä kuitenkin syntyy, tulee ruoka poistaa pakkauksestaan ja lajitella biojätteeseen. Biojäte kannattaa aina lajitella erikseen. Lajitellusta biojätteestä saadaan biokaasua ja multaa. Pakkausjätekin on tärkeää kierrättää. Elintarvikkeiden muovipakkaukset lajitellaan muovipakkauksiin, kartonkiset kääreet kartonkipakkauksiin jne. Lajitteluohjeet löydät osoitteesta jätehaku.fi.