Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Salpakierto Oy suunnittelee pakkausjätteiden monilokerokeräyksen mahdollistamista toimialueensa asukkaille lähivuosina. Monilokerokeräyksen on tarkoitus alkaa vuonna 2025, mikäli keräyksen piiriin saadaan tarpeeksi kotitalouksia. Monilokerokeräys on tarkoitettu ensisijaisesti omakotitaloille, mutta se soveltuu myös pieniin, enintään 4 asunnon taloyhtiöihin. Monilokeroinen jäteastia tuo pientaloasukkaalle kätevän kierrätyspisteen omaan kotipihaan. Monilokeroastiassa on omat lokerot neljälle eri pakkausjätelajille: muovipakkaukset, kartonkipakkaukset, metallipakkaukset ja lasipakkaukset.

Palvelusta kiinnostuneita pyydetään jo nyt ilmoittautumaan, jotta voidaan kartoittaa palvelun aloittamiseen otollisimpia alueita. Keräyksen aloittaminen kotitaloudelle järkevillä kustannuksilla edellyttää, että keräyksen pariin saadaan alkuvaiheessa vähintään noin 1000 asiakasta.

Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa: https://salpakierto.fi/kiinteiston…/monilokerokerays/

Monilokeroisen jäteastian tyhjentää tarkoitukseen suunniteltu monilokeroinen jäteauto. Astian kaikki lokerot tyhjennetään samalla kertaa jäteauton vastaaviin lokeroihin. Näin jätelajit pysyvät toisistaan erillään ja raaka-aineet saadaan parhaiten kiertoon.

Lisätietoja monilokerokerokeräyksestä osoitteessa: https://salpakierto.fi/kiinteiston…/monilokerokerays/