Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan kunta hakee pitkäaikaista kahvilayrittäjää Pulkkilanharjulle Karisalmen sillan levähdysalueelle. Kilpailutusta on jatkettu ja se on avoinna 2.4.2024 asti. Hakemuksen liitteeksi ennakkoperintärekisteriote sekä verovelkatodistus. Tarkemmat ehdot löytyvät kunnan verkkosivuilta www.asikkala.fi.

Kunta etsii Pulkkilanharjun palvelutarjonnan parantamiseksi kahvilayrittäjää, joka pystyy vastaamaan alueella vierailevien matkailijoiden ja tienkäyttäjien palvelukysyntään. Kokemus aiemmasta kahvila- ja/tai kioskiyrittäjyydestä on suotavaa. Yrittäjä toimittaa omalla kustannuksellaan alueelle toimintaansa varten kioski/kahvilarakennuksen, joka soveltuu kansallispuistoympäristöön sekä muut yritystoimintaan liittyvät rakennelmat ja laitteet. Aiemmin paikalla toimineelta yrittäjältä on ostettavissa kioskina käytetty kontti sekä suurempi kontti asiakastilaksi. Alueella ei ole kunnallista vesijohto- tai viemäriverkostoa.

Yrittäjän tulee huolehtia alueen yleisestä siisteydestä. Yrittäjälle kuuluu alueella sijaitsevan WC:n ja jätteiden keräysastioiden siisteyden ja toimivuuden tarkkailu sekä häiriöiden ilmoitusvelvollisuus kunnalle ja osoitetulle jätehuoltoyhtiölle. Kahvilayrittäjä huolehtii omaan yritystoimintaan liittyvästä jätehuollosta omalla kustannuksellaan.

Kahvilatoiminnan toivottu aloitusaika on 1. kesäkuuta ja jatkuu vähintään elokuun loppuun. Kahvilatoiminnan yrittäjä voi aloittaa itselleen parhaiten sopivana päivänä, kunhan se tapahtuu viimeistään 1. kesäkuuta mennessä. Kahvila- ja kioskitoiminnan ylläpitämisestä alueella ei peritä erillistä vuokraa, mutta sähköstä yrittäjältä peritään maksua.

Kahvilan tulee olla auki vähintään 6 tuntia joka arkipäivä klo 10-20 välillä, viikonlopun aukioloajat katsotaan eduksi. Aukioloajat ovat sitovat. Asiakkaita kahvilassa tulee palvella suomen kielellä, muut kielet ovat eduksi. Yrittäjällä on myös mahdollisuus kehittää piknik-, vuokraväline- tai muita palveluita Päijänteen kansallispuiston käyttäjille sekä muita tienkäyttäjille soveltuvia palveluita.

Yrittäjän käytössä on levähdysalueen piha-alue, mutta huomioitavaa on, että alue täyttyy kesäisin vierailijoiden ajoneuvoista.

Yrittäjän tulee olla ennakkoperintä- ja arvonlisäverorekisterissä. Lisäksi yrittäjän tulee huolehtia itsenäisen yrittäjän ja työnantajan lakisääteisistä velvoitteista ja vastuista ja hänen on kustannuksellaan hankittava kaikki liiketoiminnan harjoittamisessa tarvittavat luvat ja kioskirakennukseen liittyvät luvat.

Kiinnostuneita yrittäjiä pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus ti 2.4.2024 klo 12 mennessä kuntaan joko sähköpostitse kunta@asikkala.fi tai postitse Asikkalan kunta/elinvoimapalvelut, PL 6, 17201 Vääksy. Hakemuksen tulee sisältää:

Lisätietoja kahvilatoimintaan sekä muihin velvollisuuksiin liittyen voi kysyä tai p. 044 778 0211 tai isa.maunula@asikkala.fi. Levähdysalueelle on mahdollista käydä tutustumassa omatoimisesti.

Kahvilayrittäjä valitaan niiden hakemusten joukosta, jotka täyttävät kahvilatoiminnalle määrätyt yllä mainitut ehdot. Valittuun yrittäjään ollaan yhteydessä 9.4.2024 ja valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille 10.4.2024.

Valintakriteereissä painotetaan kokemusta kahvila-/kioskitoiminnasta, kohderyhmälle sopivaa palvelutarjontaa ja sitoutumista pitkäjänteiseen yritystoimintaan alueella.

Seuraa ilmoitteluamme, sillä avaamme lähiaikoina myös torikahvilan yrittäjän ja Pohjolan talon liiketoiminnan kilpailutukset.

Kilpailutukset näiden osalta ovat auki 27.3.- 15.4.2024

Kustaantorilla kahvilayrittäjällä on käytössään kaksi torimökkiä sekä erillinen yleisö-WC. Edelliseltä yrittäjältä on ostettavissa kahvilateltta sekä ulkokalusteet. Myös erilaista kahvilakalustoa on tarjolla. Vakiintunut asiakaskunta.

Kaunis mansardikattoinen Pohjolan talo sijaitsee keskellä kauneinta Vääksyn kanavaidylliä. Omenapuiden valtaamasta puutarhasta on suora näköyhteys kanavan sululle. Otollinen kohde matkailusidonnaiselle yritystoiminnalle.