Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Koirapuisto rakennettu talkoovoimin

Puisto on rakennettu talkoovoimin syksyllä 2013 ja jatkossakin puiston ylläpito nojaa talkoohenkeen. Pidetään siis puisto siistinä ja kivana koirien ja koiraihmisten kohtaamispaikkana.

Koirapuisto Koiralankulma sijaitsee Rantakulmalla osoitteessa Kissalankuja 1.

Tiedotuskanavana toimii Facebook. Koirapuiston Facebook-sivulla tiedotetaan puistoon liittyvistä asioista ja tapahtumista, mutta yhtähyvin siellä voi sopia puistoon treffejä ja vaihtaa koiramaisia kuulumisia….

Ohjeet vastuulliseen koirapuistovierailuun

Koirapuistovierailun tulisi aina olla mukava kokemus niin koirille, kuin niiden ihmisillekin. Jotta niin olisi, niin tässä muutamia ohjeita, joita noudattamalla ympäristö pysyy viihtyisänä ja säästytään monelta harmilta.

Hilma on kaikkien kaveri, joka tervehtii iloisesti tapaamiaan uusia kaksi- ja nelijalkaisia tuttavuuksia. Ole kuin Hilma. Tervehdi, hymyile ja ota uudet tulokkaat avosylin vastaan.

Otathan muut kävijät huomioon! Kommunikointi on tärkeää niin koirille, kuin ihmisillekin! Muistathan, että erimielisyydet ratkaistaan parhaiten puhumalla.

Herkku on valikoiva ystäviensä suhteen. Kysythän, voitko tulla sisään ennen kuin avaat portin. Jos puistoon on tulossa koiria, jotka pärjäävät kaikkien kanssa, Herkku ja sen ihminen väistyvät ja jatkavat matkaa.

Helmi rakastaa vauhdikasta menoa! Onneksi kaikilla koirilla on oikeus temmeltää koirapuistossa vapaana. On suositeltavaa ottaa pois valjaat ja kaulapannat, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumisia leikin tiimellyksessä.

Jos vain silmä välttää, Topi livahtaa omille teilleen. Huolehdi, että portti on aina kunnolla suljettu. Älä myöskään anna koirasi ryntäillä aitaa tai porttia vasten tai jätä koiraasi valvomatta yksin aitaukseen.

Vaikka Elmosta onkin mielenkiintoista haistella muiden jätöksiä, kaikki eivät jaa hänen intoaan. Pidä alue siistinä. Korjaa roskat, tupakantumpit ja koirasi jätökset niille tarkoitettuun astiaan.

Lilliä isojen koirien rajut leikit jännittävät. Siksi Lilli tykkää siitä, että isoille ja pienille koirille on oma puolensa. Noudatathan aitausten jakoa. Rajatapauksissa on hyvä kysyä paikallaolijoiden mielipidettä.

Reksi on helposti innostuva nuorukainen ja tarkka leluistaan. Älä heitä keppejä, palloja tai muita leluja, kun puistossa on muita koiria. Reksin, kuten muidenkin koirien, leikistä voi tulla liian rajua tai riitaisaa.

Sisun lempipuuhaa on kaivaa kuoppia (erityisesti kotipihan kukkapenkkiin). Jos koirasi kaivaa kuoppia koirapuistossa, täytäthän ne, jotteivat muut koirat tai niiden ihmiset kompastu niihin.

Lumin leikki saattaa joskus näyttää tappelemiselta. Jos tuntuu, että koirien meno käy liian rajuksi, poista koirasi tilanteesta. Jos koirasi on pelokas ja/tai ahdistunut, vältä koirapuistoa, jos paikalla on muita koiria.

Vastuullinen koiranomistaja ei tuo rokottamatonta, kiimaista, vihaista tai sairasta koiraa koirapuistoon. Käpy on juuri rokotettu ja pääsee vihdoin uusien koirakavereiden kanssa telmimään.

Söpöä ihmetyttää, kuin koirapuistossa sen ihminen ei nosta sitä syliin. Muut koirat saattavat kuitenkin provosoitua siitä. Koiralla, joka provosoituu helposti, ei ole asiaa koirapuistoon muiden koirien kanssa.

Onni rakastaa lapsia, mutta toivoo, että lapset ovat koirapuistossa aina aikuisten seurassa. Koirien kanssa voi sattua äkillisiä ja yllättäviä tilanteita, jotka voivat olla lapselle liian haastavia.

Lulu on vauhdikas karvainen touhottaja. Koirapuistossa vastaat itse vaatteistasi, joten sinne ei kannata pukeutua parhaimpiinsa. Lululla, niinkuin muillakin koirilla, usein rapatessa roiskuu.

Innostuessaan Sulo saattaa ilakoi riehakkaasti haukkumalla. Kaikki eivät arvosta hänen äänekkyyttään. Ympäristön asukkaat ansaitsevat haukkurauhan klo. 22.00 – 07.00.

Huomio!! Koiranomistaja vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat muille koirille tai ihmisille. Olen puhunut. Hau!

Hugolle koirapuistokäynti karvakaverin kanssa on viikon kohokohta! Se toivottaa muillekin koirapuistoilijoille mukavia leikki- ja ulkoiluhetkiä!