Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan kirjasto aloittaa viikoittaiset suoralähetykset YouTubeen mediakasvatuksen teemaviikolla helmikuun alussa. Säännölliset lähetykset ovat uusi vuorovaikutteinen kirjastopalvelun muoto, jossa lähetykseen voi osallistua kuka tahansa chat-ikkunan kautta. Luvassa on monenlaista kulttuurilähtöistä ja opettavaista tarjontaa digipeleistä mediakasvatukseen ja lukuvinkkeihin, tulevaisuudessa myös monenlaisia kiinnostavia vieraita.

 Koska kyseessä on välitön, ajankohtainen ja vuorovaikutteinen media, erilaiset Asikkalaa ja kirjastoa koskevat uutiset sekä yleisön kommentteihin reagoiminen ja kysymyksiin vastaaminen ovat lähetyksissä keskeisessä osassa. Streamien esteettömän rakenteen kautta voidaankin tavoittaa myös sellaisia kirjastonkäyttäjiä, joiden on muuten vaikea päästä kirjastoon paikan päälle. Tavoitteena on, että lähetys täyttyy tasapuolisesti sekä rennosta tunnelmasta että hyödyllisestä tiedosta. 

Suoria lähetyksiä on luvassa 7.2. alkaen joka keskiviikko klo 15, ja ne jäävät aina koko viikoksi katsottavaksi jälkeenpäin. Menneistä lähetyksistä saattaa tulla myöhemmin tekstitettyjä poimintoja, mutta tarkoituksena ei ole tekstittää kaikkea kuvattua ja tehdä lähetysarkistoa. 

Tervetuloa siis kanavalle 7.2. klo 15 alkaen, ja sen jälkeen joka viikko tunniksi kerrallaan. Kesällä suoralähetykset ovat tauolla, mutta palaavat taas kanavalle syksyn tullessa.

Vinkki: Laita kanava jo nyt tilaukseen, niin saat laitettua itsellesi muistutuksen tulevista lähetyksistä!