Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku
Kuvassa maamerkki kuiva-asennettuna tukipuineen

Kanavalahden satama-alue on saamassa uuden maamerkin kunnan sloganin mukaisesti, portin Päijänteelle. Paviljonkimainen maamerkki sijaitsee kunnan vilkkaalla satama-alueella, josta teos näkyy niin satamaan maateitse tuleville kuin sitä vesiteitse lähestyville.

Maamerkki on puurakentamisen hieno esimerkki, joka on kestävä, ympäristöystävällinen ja mieleenpainuva. Portteihin on integroitu istuinpenkkejä ja siinä voi myös kuvauttaa itsensä Päijännemaiseman äärellä. Teos on osa kuntastrategiaan kirjattua satama-alueiden kehittämistä.

Majakka-Paviljongin yrittäjä Virpi Vavuli toteaa, että satama-alueen kehittämistyötä on aina tehty yhteistyössä yrittäjän kanssa. Yritystoiminnan kannalta alueen kehittäminen on positiivista ja se vie matkailua ja koko kuntaa eteenpäin. ”Maamerkkiin myöhemmin tuleva näyttävä ankkuri symboloi satamaa ja kruunaa kokonaisuuden”, toteaa Virpi.

Maamerkin toteuttajina toimivat tilaustyöpuusepät Markku ja Ville Tonttila Ebonia Designista. Ebonia Design tekee tilaustöitä huonekaluista isompiin töihin jo 30 vuoden kokemuksella. Heidän toteuttamia töitä ovat mm. Lahti -kirjaimet Vesijärven rannassa, Mukkulan tapahtumapuiston portti sekä Nastolan paviljonki. Maamerkin suunnittelu tapahtui yhteistyössä Asikkalan kunnan ja Ebonia Designin kanssa.