Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Risteilyt

Kelvenne-risteilyjä (Padasjoki–Kelvenne ja Karisalmi–Kelvenne) kesäkaudella järjestää laivanvarustamo KulkeeVettenHalki, joka järjestää myös tilausristeilyjä. Päijänne Risteilyt Hilden Oy:n laivalla voi tehdä osaristeilyjä Vääksystä Heinolaan ja takaisin. Lahti–Jyväskylä–Lahti-reitillä on mahdollisuus osaristeilyihin mm. Vääksystä käsin ja voi ottaa vaikkapa polkupyörä mukaan.

Kuljetuspalvelut ja veneretket

Päijänteen Vesitaksi Oy:n kyydin voi tilata Asikkalasta. Vesitaksissa on tilaa jopa 8 matkustajalle.

Lakeland Outdoorsilta on tilattavissa kesäillan veneretki ja taksivenekuljetus Kelventeelle Päijänteen kansallispuistoon. Kesäillan veneretken voi suunnata Päijänteen ohella Vesijärvelle.

Kalastus ja majoitus Rysä Oy:n tarjontaan kuuluvat muun muassa Kelventeen veneretket monipuolisine palveluineen.

Skipperi-veneenvuokrauspalvelu ja Bout-verkkoalusta venekyytien tarjoamiseen ja etsimiseen

Asikkalassa yhdistyy kolme suurta vesistöä, joten alueella on hyvät mahdollisuudet Skipperi-veneenvuokrauspalvelun hyödyntämiseen. Vuokraveneitä on tarjolla erilaisiin tarpeisiin. Skipperi on suomalainen vuokravälityspalvelu, johon yksityishenkilöt ja yritykset voivat ilmoittaa veneensä vuokralle.

Bout on markkinapaikka venematkojen tilaamiseen ja tarjoamiseen. Boutin avulla laineille voi hypätä vaivattomasti, vaikka omaa venettä tai veneilykokemusta ei löytyisikään. Palvelu toimii verkossa tai mobiilisovelluksella. Mobiilisovellukseen on määritelty nouto- ja jättöpisteitä turvallisiin laitureihin, joita ovat mm. Teivaan sataman, Messilän, Enonsaaren, Myllysaaren, Niemen sataman, Vääksyn kanavan, Pulkkilanharjun, Lehmonkärjen, Kelventeen, Padasjoen ja Heinolan satamien, Sysmä Marinan ja Kimolan kanavan laiturit. Venekyytien ja laivamatkojen tarjoamisesta kiinnostuneet veneilijät voivat ottaa yhteyttä: captains@bout.fi. Kapteeneilta edellytetään lain vaatimaa vuokraveneen kuljettajankirjaa, y-tunnusta sekä turvallista toimintaa varten varusteltua venettä. Veneen kuljettajalla tulee olla myös vakuutus asiakkaita varten.

Opastetut kalastusretket Vesijärvellä ja Päijänteellä

Lakeland Outdoors järjestää opastettuja kalastusretkiä Vesijärvelle, mutta jonkin verran myös Päijänteelle. Haukea, kuhaa ja ahventa kalastetaan erityisesti jigivälineillä, mutta myös vetouisteluretkiä järjestetään.

Kalastus ja majoitus Rysä Oy järjestää kalastusretkiä asiakkaiden toiveiden perusteella Päijänteellä ja Vesijärvellä. Retkien suunnittelussa otetaan eri kalojen (hauki, kuha, ahven ja lohi/taimen) sesonkiajat huomioon. Kuhan pyynnissä asiakkaalle opetetaan uudet jigausmenetelmät.

Melontaretket ja suppailukurssit

Vääksyssä toimiva Lassen retket järjestää ohjattuja melontaretkiä.

Vääksy Sup puolestaan järjestää ryhmäkursseja suppailuun.

RYHDIN-Rakentaja tarjoaa ohjattuja suppailu- ja melontaretkiä.

Kajakkien, sup-lautojen ym. vuokraus

Jannen Kalastus ja KaYakki -yrityksellä on Vääksyssä Päijänteen rannalla vuokraamo, jossa on tarjolla kajakkeja, kanootteja, sup-lautoja, sähkömoottorilla varustettua kumivenettä ja retkeilyvarusteita.

Lassen retket vuokraa kajakkeja ja melontavälineitä.

Asikkalan 4H-yhdistys vuokraa sup-lautoja Kalmarin rannassa sijaitsevasta kesäkahvilasta käsin.

Kajakkien, sup-lautojen ja kalastustuotteiden myynti

Jannen Kalastus ja KaYakkin verkkokaupasta voi ostaa kajakkeja, sup-lautoja ja kalastustuotteita.

Vääksy Sup myy sup-lautoja ja -meloja.

Välinevuokrausta monipuoliseen lähiliikkumiseen vesillä ja maalla

Majakkapaviljongin vieressä on juhannuksena toimintansa käynnistänyt PäijänneRental (puh. 040 091 5086; avoinna klo 10–19 tai sopimuksen mukaan). Vuokrattavana on vesillä liikkumiseen. 6 sup-lautaa, polkuvene ja kolmipaikkainen vesiskootteri Seadoo GTX 170. Maalla liikkumiseen on vuokrattavana 2 Fatbikea, sähköpyörä, 5 Kontio Kruiseria (sähkökäyttöisiä), Kontio Trike ja kaksipaikkainen avohenkilöauto. Kypärät ja liivit kuuluvat vuokrahintaan. Lisäksi yritys myy reppuja ym. retkeilyyn liittyviä tarvikkeita.