Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kampanja alkoi maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Tänä vuonna suomalaiset haastetaan jo toistamiseen keräämään miljoona pussillista roskia. Siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan tähän mennessä jo 184 kuntaa ja kaupunkia sekä lisäksi useita järjestöjä ja yhteisöjä. Myös Asikkala on mukana.

Kampanjaan voi osallistua jokainen, riippumatta siitä onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Lähde siis mukaan yksin tai yhdessä tekemään hyvää ympäristön siisteyden puolesta!

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin, joka päivittyy päivittäin. Merkintä tehdään sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Viime vuonna Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa. 

Asikkalassa kunnan roska-astiat ovat pääasiassa pieniä 60 litran City-astioita, joten niihin eivät roskapussit mahdu. Roskapusseja voi laittaa suuriin 600 litran astioihin, jotka sijaitsevat torilla, Kalmarin uimarannalla, Pirppulan uimarannalla ja Päijännetalon yläparkkipaikalla.