Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Helppokäyttöisellä Päijät-Sote-sovelluksella voi hoitaa jo monia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita paikasta riippumatta vaikkapa omalta kotisohvalta tai syyslomareissulta. Syksyn aikana hyvinvointialueen työntekijät ovat tarjonneet tukea sovelluksen käytössä opastuskiertueella ympäri Päijät-Hämettä. Sovellusopastuksiin ehtii vielä hyvin mukaan, sillä niitä on jäljellä toistakymmentä. 

Tällä hetkellä yli 31 000 päijäthämäläistä on jo ladannut Päijät-Sote-sovelluksen, joka kokoaa hyvinvointialueen asiakkailleen tarjoamat digipalvelut. Jos sovellus on vielä asentamatta ja käyttäjäksi rekisteröityminen tekemättä, kannattaa tehdä se esimerkiksi ennen lomamatkaa. Näin voi olla valmiina nopeaan yhteydenottoon terveydenhuollon ammattilaisiin, milloin tahansa, jos tarvitsee apua äkillisen sairastumisen yllättäessä. 

Opastukset innostavat kaikenikäisiä 

Sovellusopastuksissa on jo autettu yli 700 kävijää. Erityisesti markettien ja ostoskeskusten yhteydessä järjestetyt opastukset ovat osoittautuneet suosituiksi. Eri-ikäiset asukkaat osallistuvat ohjauksille innokkaasti, ja varsinkin iäkkäämmät ovat ottaneet opastukset omakseen. 

Muistikahviloissa sovelluksen käyttöä neuvotaan erityisesti niille päijäthämäläisille, jotka hoitavat omaisiaan ja tarvitsevat apua sovelluksen käytössä asioidessaan heidän puolestaan.  

Sovelluksen jatkuvasti laajenevat toiminnallisuudet kiinnostavat myös työikäisiä. Osa kävijöistä palaa opastuspisteille useamman kerran – joko päivittämään aiemmin opittuja taitoja tai hakemaan yksityiskohtaisempaa ohjausta.  

Päijät-Sote-sovelluksen käytön voi aloittaa sovellusopastuksessa  

Päijät-Sote-sovelluksen käyttöä voi tulla oppimaan maksuttomiin opastuksiin, erillistä ilmoittautumista ei vaadita. Jos kaipaa apua sovelluksen lataamisessa omalle laitteelle, kannattaa ottaa älypuhelin tai tabletti opastukseen mukaan.

Sovelluksen käyttöönotossa kirjaudutaan käyttäjäksi ja siksi tarvitaan vahva tunnistautuminen, joka onnistuu esimerkiksi pankkitunnuksilla. Päijät-Sote-sovellusta voi käyttää myös tietokoneella osoitteessa paijatsote.suomisote.fi 

Loppuvuoden opastusten aikataulu ja paikat 

Loppuvuoden aikana järjestetään sovellusopastuksia eri paikkakunnilla, mukaan lukien Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa ja Kärkölässä. Lahdessa marraskuun markkinapäivänä on kaksi erillistä opastuspistettä kaupungin keskustassa. Tarkemmat tiedot Hartolan, Iitin ja Nastolan tulevista opastuksista ja niiden ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.