Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Koronatilanne on vakaa. Sairaalahoidon tarve on kuitenkin hienoisessa nousussa. Rokotuspisteillä on paljon vapaita aikoja.

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 61 prosenttia. Kolmanteen rokotteeseen hakeutuminen on ollut viime viikkoina hidasta, koska moni on sen jo saanut ja toisaalta varsin moni on saanut lähiaikoina omikrontartunnan.

Yhteiskunnallisia rajoituksia on vähennetty ja edelleen vähennetään näinä viikkoina, mikä lisää omikrontartuntojen määrää. Jotta sairaalahoitoon johtavilta tartunnoilta vältytään, kannustamme edelleen vahvasti hakemaan 3. rokotteen, mikäli edellisestä rokotteesta tai koronatartunnasta on kulunut ohjeiden mukainen aika.

Päijät-Soten rokotuspisteet löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus. Walk-in-rokotuspisteillä ei ole enää jonoja.

Suurin osa tartunnoista jää virallisten testien ulkopuolelle, joten luotettavaa tietoa tartuntojen määrästä ei ole. Koronatestaaminen on edelleen vähentynyt. Viime viikolla testissä käytiin keskimäärin 471 kertaa päivässä.

Sairaalassa on 31 koronapotilasta, ja heistä yksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 29 koronapotilasta. Määrä nousi selvästi toissaviikosta.

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Testiä suositellaan, jos työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai on raskaana. Suosittelemme kotitestien tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suosittelemme tartunnan saaneen omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Tarkemmat ohjeet ovat sivuillamme paijat-sote.fi/koronavirus.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 9. helmikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Lisätietoja: 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 

Lisätietoa:
www.paijat-sote.fi