Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijät-Sote selvittää paraikaa 18-29 -vuotiaiden näkemyksiä ja kokemuksia digitaalisista hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluista. Vastaamalla kyselyyn nuoret aikuiset vaikuttavat suoraan hyvinvoinnin ja terveyden digipalveluiden kehittämiseen omia tarpeitaan vastaaviksi.  

Digitaalisen terveystiedon lukutaidolla tarkoitetaan kykyä tunnistaa, hakea ja hyödyntää omaan hyvinvointiin liittyvää tietoa. Kyselyn toteuttaa Itä-Suomen yliopisto. 

– Digitaalisten palvelujen käyttäminen edesauttaa hiilijalanjäljen pienentämistä, kun ihmisten ei tarvitse autoilla saadakseen palveluita, vaan he voivat löytää tietoa ja palveluita digitaalisesti vaikka kotoa käsin. Varsinkin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä ja ylläpidossa voi tiedolla sekä ohjauksella ja neuvonnalla päästä hyviin tuloksiin. Erityisesti silloin, jos digipalvelut kohtaavat nuorten tarpeet, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen Päijät-Sotesta. 

Vastausaikaa on vielä viikko 46/2022.
 
Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Vastauslinkki on auki viikon 46/2022. 

Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä ja osaan voi kirjoittaa oman mielipiteensä. Selvitykseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja vastaajat voivat keskeyttää tutkimuksen koska tahansa. Vastaukset tallentuvat tutkijoille, kun lomake on lähetetty. 

Kaikki tutkimuksessa annetut vastaukset ja muut tutkimuksen yhteydessä annettavat tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat ainoastaan tutkijoiden käyttöön Itä-Suomen yliopistossa. Tutkimuksessa ei kerätä tunnisteellisia henkilötietoja, joiden perusteella vastaajan voisi tunnistaa eikä kerättyjä tietoja yhdistetä muualta kerättäviin tietoihin. Tutkimustiedote löytyy tästä.  

Lisätietoja: 
väitöskirjatutkija Anna Vahteristo, 050 415 6223, anna.vahteristo@uef.fi, Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos 
 
kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen, 044 440 3138, riitta-maija.hamalainen@phhyky.fi, Päijät-Sote