Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Epidemiatilanne on huonontunut Päijät-Soten alueella selvästi ja nopeasti. Viime viikolla sairaalahoitoon joutui ennätykselliset 18 koronapotilasta. Viime päivien tartuntamäärät ovat olleet korkeammat kuin koskaan epidemian aikana. Tartuntojen korkea määrä ennakoi yhä kasvavaa sairaalahoidon tarvetta. 

Vaikka koronajäljitykseen on siirretty enemmän työntekijöitä, ei jäljitysviivettä ole saatu vielä lyhennettyä kasvavien tartuntalukujen vuoksi. 

Viime viikolla koronayhteistyöryhmä esitti aluehallintovirastolle sisätiloissa olevien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten rajoittamista 20 henkilöön. Asia on vireillä aluehallintovirastossa. Vastaavasti koronayhteistyöryhmä on suositellut rajoittamaan yksityistilaisuudet 20 henkilöön. Koronapassia käyttäviä tilaisuuksia määräys ja suositus eivät rajoittaisi. 

Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset ovat voimassa alueellamme. Ravintolat voivat välttää rajoituksia edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia. Etätyön mahdollisuutta suositellaan vahvasti työpaikoille työtehtävissä, joissa se on mahdollista.  

Yhtymän alueella on edelleen voimassa laaja maskisuositus julkisissa sisätiloissa. Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkona tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia, liikkumista vaikeuttavia ruuhkia. Yhteistyöryhmä suosittaa oppilaitoksissa maskien käytön laajentamista neljänsistä luokista alkaen. Suositus tulee voimaan, kun koulut saavat käyttöönsä maskeja koululaisille.  

Etenkin kahdesti rokotetut lieviin hengitystieoireisiin sairastuneet henkilöt voivat käyttää oman harkintansa mukaan kotona itse tehtävää pikatestiä ennen terveydenhuollossa tehtävään PCR-testiin hakeutumista. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.12. arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

Lisätietoja: 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150  
infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455