Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun tueksi tehdään asukaskysely, jolla selvitetään alueen asukkaiden näkemyksiä palveluista ja odotuksia uuden hyvinvointialueen toiminnalle. Päijät-Hämeen hyvinvointialue vastaa maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Kyselyssä käydään läpi esimerkiksi sitä, miten vastaajat ovat kokeneet saavansa omaan tilanteeseensa apua, kun he ovat asioineet sosiaali- ja terveyspalveluissa. Lisäksi kysytään mielipiteitä erilaisista digipalveluista ja siitä, mitkä tavat osallistua asiakkaana palvelujen kehittämiseen tuntuisivat mielekkäiltä. Kysely toteutetaan puhelinhaastatteluina, joilla tavoitellaan yhteensä 700 vastaajaa Päijät-Hämeen eri kunnista.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään esimerkiksi hyvinvointialueen strategian valmistelussa ja aluevaaleihin liittyvän viestinnän suunnittelussa. Haastattelut tehdään lokakuun aikana ja tuloksia päästään tarkastelemaan marraskuussa. Kyselyn toteuttaa Taloustutkimus.

Lisätiedot:

Marina Erhola, toimitusjohtaja
puh. 040 183 4295