Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Koronaviruksen omikronmuunnos on levinnyt Päijät-Hämeessä nopeasti, ja tartuntojen määrä on kasvanut edelleen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella on 12.1.2022 päättymässä Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita koskevia aluehallintoviraston rajoituspäätöksiä. Voimassa olevia liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ollaan jatkamassa todennäköisesti pitkälti nykymuotoisina. Päätösten sisältö tarkentuu, kun aluehallintovirasto on saanut sairaanhoitopiirien lausunnot ja arvioinut niiden vaikutukset päätöksiin.

Kaikki Etelä-Suomen aluehallintoviraston tällä hetkellä voimassa olevat rajoituspäätökset on listattu 5.1. julkaistuun tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928973.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 12. tammikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. Suositusten ja määräysten tarkoitus on alentaa omikronin aiheuttaman tartunta- tai tautitaakan huippua.

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia, liikkumista vaikeuttavia ruuhkia.

Muutokset Asikkalan kunnan palveluissa

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa on kokoontumisrajoitus, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen henkilön ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätös on voimassa 26.1.2022 asti. Tämä vaikuttaa kunnan kokoustilakäytäntöihin sekä esimerkiksi liikuntapalveluiden järjestämiseen.

– Kunnan kokoustiloja ei vuokrata toistaiseksi ulkopuolisille

– Kokoukset pidetään pääsääntöisesti etäkokouksina ja vain välttämättömät asiakastapaamiset sovitaan erikseen pidettäväksi lähitapaamisina

– Kunnassa jatkuu vahva etätyösuositus 28.2.2022 saakka lähikontaktien ja riskitekijöiden minimoimiseksi työpaikoilla

– kunnanvirasto palvelee asiakkaita normaalisti ma-pe klo 9-11 ja 12-15, pe klo 9-11 ja klo 12-14

Nuorisopalvelut:

– Nuokku ja nuorten työpaja ovat avoinna normaalisti

– talvilomatoiminnoista tiedotetaan erikseen viikolla 6

Liikuntapalvelut:

– Liikuntahallin kuntosali ja seniorikeskus Olon kuntosali Puhti on suljettu

– liikuntahalli on suljettu

o Tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 tai sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan, mikäli se onnistuu koronaturvallisesti. Ohjeistuksen mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämisen ja jäljittämisen kannalta on tärkeää, että harrastusryhmän kokoonpano säilyy samana ohjaajia myöten, eikä vanhempien oleskelua harrastus- ja pukeutumistiloissa tulisi sallia.

o Täten syksyllä varatut lasten ja nuorten salivuorot voivat jatkua, mutta vuoron vetäjä on vastuussa terveysturvallisuussuositusten noudattamisesta.

– ohjattuja perheliikuntavuoroja ei voida toistaiseksi pitää

Kunta huolehtii kattavasta ulkoliikuntapaikkatarjonnasta, johon voi tutustua osoitteessa www.asikkala.fi/liikuntapaikat. Latureitistön kunnosta saa tietoa samasta osoitteesta. Varjansaaren retkiluistelureitin lisäksi kunta tekee sään mahdollistaessa jäälatuja Vesijärvelle ja Päijänteelle. Aurinkovuoren monikäyttöreitti (1-15km) on avattu. Se soveltuu kävelyyn pyöräilyyn sekä esimerkiksi koiranulkoilutukseen. Myös monet muut alueet on aurattu ulkoilijoille, kuten kanavan alue, Pasolanharjun huoltotie harjun päälle sekä Kanavagolfin huoltotiet.

Kirjasto:

– avoinna normaalisti, asiakaspaikkoja rajoittaen. Pitkäkestoista oleskelua kirjastossa pyydetään välttämään.

– omatoimikirjasto toimii normaalisti

Varhaiskasvatus:

– Leikkis: jatkuu normaalisti, rajoitetulla osallistujamäärällä (max 10 henkilöä)

– Perheklubin osallistujamäärää rajoitetaan 10 henkeen, lapset ja ohjaajat mukaan lukien

Koulut:

– jatkavat lähiopetuksessa

– koulujen tilat eivät ole muiden toimijoiden käytössä

– kerhotoiminta käynnistyy viikolla 2 ja jatkuu normaalisti

– tarkempaa ohjeistusta koronan kotitestaukseen liittyen odotetaan ja asiasta tiedotetaan myöhemmin

Koronarokotukset

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 87 prosenttia, toisen 83 prosenttia ja kolmannen 31 prosenttia.

Päijät-Soten alueella 5–11-vuotiaat lapset voivat saada koronavirusrokotuksen. Asikkalassa lasten rokotukset järjestetään Aurinkovuoren koululla (Asikkalantie 12, Vääksy) seuraavasti:

Rokotesarjaan kuuluu kaksi rokotetta, ja molempiin rokotuksiin varataan aika samanaikaisesti.

1. rokotus varattavissa ajanjaksolle: ke–pe 12.–14.1. kello 8.30–17.40 ja la 15.1. ke llo 9.30–14.40
2. rokotus varattavissa ajanjaksolle ke–pe 23.–25.2. kello 8.30–17.40 ja la 26.2. kello 9.30–14.40

Ajan lasten rokotukseen voi varata osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/ tiistaista 11.1. lähtien.

Aikuisille suunnattu Asikkalan walk-in rokotuspiste siirtyy vanhalle virastotalolle osoitteeseen Kanavatie 11. Koronarokotuksen voi hakea sieltä 12.-13.1.2022 klo 8-18. Ensi viikosta lähtien rokotuspiste palvelee tammikuun loppuun asti tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-18.

Ajantasaiset aluehallintovirastojen määräämät koronarajoitukset ja ohjeita rajoituspäätösten tulkintojen ja noudattamisen tueksi löytyy aluehallintoviraston verkkosivujen usein kysyttyä koronasta -osiosta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, p.044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi
Kehittämispäällikkö Isa Maunula, p. 044 778 0211, isa.maunula@asikkala.fi