Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan kirjastossa pääsee 20.3.-6.4. testaamaan omaa ympäristötietouttaan ja nokkeluuttaan pakopelissä, jossa seikkaillaan Päijänteen aaltojen alla. Seikkailu syvyyksissä -pakopeli syntyi osana Kirjastosta ympäristötekoihin -hanketta, jonka aikana kirjasto on järjestänyt esimerkiksi ympäristöteemaisia lukupiirejä ja kirjailijavierailuja yhteistyössä Asikkalan luonnonystävien ja Asikkalan ympäristöpalvelujen kanssa.

Pakopeliä on koonnut kirjastoon Asikkalan nuorten työpaja. Työpajan työntekijät ja nuoret ovat laatineet lukkoja ja suunnitelleet rekvisiittaa. Asikkalan maisemiin sijoittuvan käsikirjoituksen luonnos tilattiin kunnan ulkopuoliselta ammattilaiselta ja sitä on muokattu edelleen peliä kootessa. Seikkailun ohessa peli opettaa pitämään huolta lähiluonnosta. Pelissä on ohjaaja, joka auttaa tarvittaessa.

Noin tunnin mittaista peliä pääsee pelaamaan 2-6 hengen ryhmässä maksutta. Pelin tehtävät on suunnattu 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille, mutta nuoremmatkin pääsevät pelaamaan aikuisen seurassa.

Haluatko pelaamaan? Kysy vapaita peliaikoja kirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 778 0741, ja sukella Päijänteen aaltoihin.