Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan Elinvoimapalvelut ovat Asikkalan vesistöjen suojeluvuoden kunniaksi toteuttanut veteen liittyvän näyttelyn Päijännetalon (Meijeritie 1) alakertaan. Näyttely vie sinut elämysmatkalle tutustumaan ikoniseen Pulkkilanharjuun, retkeilemään Salpausselkä Geoparkiin, saamaan tietoa Päijännetunnelista ja puhtaasta juomavedestä sekä ihastumaan Asikkalan uimarantoihin. Näyttelyssä on monenlaisia yksityiskohtia ja esillepanoja, jotka kiinnostavat myös lapsia.

Näyttely esittelee Asikkalan 90 järven merkitystä matkailijoille kiinnostavalla tavalla, liittyy se sitten veden virkistyskäyttöön tai käyntikohteisiin.

Kulkusuuntaa johdattavat kalat ja ankeriaat, joita kuvissa liimataan parhaillaan paikoilleen. Esimerkkinä esillepanosta on kattaus, jossa kuvitteellinen helsinkiläinen perhe viettää kahvihetkeä ja pöydällä on tietenkin vesipullo Päijännetunnelin kautta tullutta raikasta Etelä-Päijänteen vettä, jota koko Etelä-Suomi nauttii.

Lähituotemyymälän tuotteita, kuten t-paitoja ja pellavaisia rullapyyhkeitä on hyödynnetty näyttelyssä. Näyttelyssä pääsee myös konkreettisesti veden maailmaan Polar Springin lähdeveden maistelupisteen ansiosta.

Näyttelyssä esillä olevat huikeat sarjakuvat ovat taiteilleet Laura Kivelä, Eppu Wikström ja Solja Järvenpää.

Näyttely on maksuton. Tervetuloa!