Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Mahdollista vähintään yksi kerho omalle lapselle tai nuorelle

Koulujen harrastuskerhot ovat käynnistymässä syyskuun alusta. Toimintakalenteria on suunniteltu kesän aikana ja kerhojen ajankohtia tarkennetaan vielä syyskuun alussa. Koululaisille on tarjolla jopa 40 erilaista, ilmaista harrastuskerhoa, joissa voi oppia uusia taitoja tai kehittää omia vahvuuksia. Harrastuskerhoissa noudatetaan samoja pelisääntöjä kuin koulussa ja harjoitellaan toimimaan toisten kanssa. Lapsella on turvallinen ympäristö, missä hän voi viettää iltapäivän.

Alakoululaisille suunnatuissa harrastuskerhoissa on valinnanvaraa; PokemonGo, lautapelejä, musapaja, Parkour, maalausta, pieneläinhoitoa ja erilaisia liikuntakerhoja. Syksyn uusi kokeilu on sarjakuvakerho, joka toteutetaan etäopetuksena. Tällä järjestelyllä mahdollistetaan kerhon järjestäminen kaikilla alakouluilla. Kerhon ohjaaja on sarjakuvataiteilija Solja Järvenpää.

Yläkoululaisille suunnatut kerhot liittyvät liikuntaan, kotitalouteen sekä kuvalliseen viestintään. Kuvallisessa viestinnässä tehdään Wellamo-opiston ohjauksessa graafista suunnittelua, sarjakuvia, kuvituskuvia eri tekniikoin sekä valokuvausta, kuvankäsittelyä ja animaatiota. Mopokerhon aloitusajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Kerhoihin ilmoittautuminen tapahtuu kouluissa ilmoitetun järjestelmän kautta. Osa kerhoista on jo täynnä, mutta pyrimme lisäämään tarjontaa ilmoittautumisten perusteella.

Suomen harrastusrikkain kunta on saanut toimintaansa hanketukea. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä kasvatus- ja opetus- sekä hyvinvointipalveluiden kanssa. Toimintaa koordinoi koulunkäynninohjaaja Pertti Komonen.

Lisätietoja:
Vs. sivistysjohtaja Petri Haapanen, petri.haapanen@asikkala.fi, p. 044 778 0430
Koulunkäynninohjaaja Pertti Komonen, pertti.komonen@asikkala.fi