Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kiihdytysajon testipäivä on mutkaton tapa kokeilla turvallisesti omia ja ajoneuvonsa rajoja. Lentokenttäradalla ajoneuvoharrastajat tai kiihdyttämisestä kiinnostuneet pääsevät uhmaamaan pitoa ja laitteidensa suorituskykyä. Tapahtumaan otetaan rajallinen määrä osallistujia, varmista paikkasi ilmoittautumalla ennakkoon.

Kiihdytysajon testipäivään voivat osallistua kaikki autot ja moottoripyörät, jotka ovat rekisteröityjä ja katsastettuja katukäyttöön. Mukana tulee olla ote ja jonkinlainen kilpi, joka kuuluu ajoneuvoon. Ajoneuvon vuosikatsastus ei tarvitse olla voimassa, eikä muutokset otteessa rajoita osallistumista. Liikenteestä poistetuilla ajoneuvoilla ei voi osallistua.

Aikataulut, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://kiihdytysurheilu.fi/kokeilemaan

Suomen nopeimmat katuautot

Kiihdytysajossa ”No Prep” tarkoittaa, että radalle ei ole tehty mitään kuljettajien auttamiseksi. FHRA No Prep Challenge on kasvava ja räväkkä katulaillisten autojen ryhmä. Autoilla ajetaan pääasiassa lentokenttäradoilla, joiden pintaa ei ole kumitettu tai liimattu pidon parantamiseksi. Ajomatka on 1/8 maili, eli noin 201 metriä ja kuljettajat ajavat parilähtöinä täysillä päätyyn. Parhaimmillaan autot kulkevat tämän matkan noin viiteen sekuntiin loppunopeuden ollessa jopa 230 km/h.

Suomen nopeimpien katuautojen kausi huipentuu yksipäiväisellä tapahtumalla Vesivehmaalla, Asikkalassa, 17.8.2024. Tapahtuma on ikärajaton, mutta alle 12-vuotiaat voivat saapua ainoastaan huoltajan seurassa.

Tapahtuman järjestäjä

Finnish Hot Rod Association toi maailman nopeimman moottoriurheilulajin Suomeen vuonna 1975, jolloin järjestettiin FHRA:n toimesta ensimmäiset kiihdytysajot Keimolan moottoriradalla.

Lisätietoja:

https://ess.menoinfo.fi/#!event?id=1287470

Lisää tapahtumia

Teatteri

-

Elämä on lyhyt uni – totta vai tarua?

Urajärven Kartanoteatteri