Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Hei!

Olen Tiina Airanne, erä- ja luonto-opas, ammattivalokuvaaja ja parturikampaaja. Tällä hetkellä teen erä- ja luonto-oppaan töitä, sekä parturi-kampaajan töitä. 

Muutin Asikkalaan yli 35 vuotta sitten Tuusulasta parikymppisenä ja asuin täällä kaksi vuotta. Olisin mielelläni jäänyt Asikkalaan, mutta silloisen aviomieheni työ vei meidät takaisin Tuusulaan. Paikka jäi kuitenkin kiehtomaan ja ajattelin, että viimeistään eläkkeellä muutan tänne takaisin. Ystäväni muuttivat tänne ennen minua ja yllyttivät minua muuttamaan takaisin. Koska elämätilanteeni mahdollisti tällaisen ratkaisun, päätin muuttaa jo vähän aikaisemmin.

Luonto on ehdottomasti täällä parasta. Työni erä- ja luonto-oppaana lisäsi haluani tulla tänne isojen vesien äärelle. Vuokraan sup-lautoja ja haluttaessa toteutan heidän toiveidensa mukaan erilaisia retkiä laudoilla. Teen lisäksi Aurinkovuoren rinteillä erilaisia retkiä. Talvella lumikenkäillään. Myös kunta satsaa paljon ihmisten hyvinvointiin, erityisesti liikuntaan. Se on hirveän arvokasta. Esimerkiksi kuntosali on aivan huippu. Itse olen aina maksanut kuntosalissa käynnistä tosi paljon. Täällä voi mennä sinne lähes milloin vain ja se on ilmaista. 

Heti tänne muutettuani kiinnitin huomiota siihen, kuinka välittömiä ja avoimia ihmiset täällä ovat. Koiran kanssa kävelyllä ihmiset pysähtyvät juttelemaan ja kaikki tervehtivät. Pääkaupunkiseudulla jos ihmisellä ei ollut kiire, niin se kiire sitten tehtiin. Oli aina sellainen fiilis, että kaikilla on koko ajan kalenterit täynnä.  Monet elävät siellä omassa kuplassaan ja varotaan ettei kukaan vain sano sulle mitään tai ota edes katsekontaktia. Kokemukseni on tämä. Täällä sen sijaan on ihanan seesteistä. Ihmisillä on aikaa jutella, lähestyä ja tehdä tuttavuutta.

Vieraani veisin ehdottomasti suppailemaan Vääksynjoelle. Se on miljöönä superhieno, sellainen paratiisi, jollaista ei Suomesta montaa löydy. Joen rannalla sijaitsee kahvila-ravintola Wine & Cafe Jokiranta, jonne veisin heidät syömään. Se on niin hienolla paikalla ja tarjoilut ovat ihania. Varmasti haluaisin näyttää myös Aurinkovuoren aluetta vierailleni. Sieltä löytyy ihania polkuja ja maisemia, ja ylhäältä näkyy vesistö molemmin puolin. 

Jos teillä on sellainen tilanne elämässänne, että on mahdollisuus tehdä muutoksia, niin olkaa rohkeita ja toteuttakaa niitä. Tulkaa katsomaan miten hieno luonto täällä on, kuinka ystävällisiä ihmisiä löydät  ja kuinka keskeisellä paikalla olemme. Lahteen on lyhyt matka ja sieltä löytyy kaikki mitä et täältä löydä. (Vaikkakin olen löytänyt täältä lähes kaiken, mitä ikinä tarvitsen.) Juna-asema on lähellä, jos haluaa matkustaa muualle. Täältä on lyhyempi matka lähteä kiertämään Suomea pidemmälle kuin että lähtisi Helsingin ruuhkasta ajelemaan ylöspäin. Näitä asioita kannattaa puntaroida. Tänä päivänä kun monella on mahdollisuus etätöihin, niin miksei haluaisi parantaa elämänlaatuaan ja olla puhtaassa luonnossa ja nauttia tällaisista maisemista.