Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku
Bout
Bout

Tiedote 3.5.2022

Päiväretki Enonsaareen, lounasreissu Vääksyn kanavalle tai piipahdus Päijänteen kansallispuiston henkeäsalpaaviin maisemiin onnistuu ensi kesänä myös ilman omaa venettä tai veneilykokemusta.

Päijät-Hämeeseen rantautuva Bout-sovellus mahdollistaa vesille pääsyn myös veneettömille. Boutin avulla laineille voi hypätä vaivattomasti, vaikka omaa venettä tai veneilykokemusta ei löytyisikään.

Bout on markkinapaikka venematkojen tilaamiseen ja tarjoamiseen. Palvelu toimii jo muun muassa pääkaupunkiseudulla sekä Sipoon ja Porvoon saaristossa. Boutin kumppaniverkostoon haetaan parhaillaan olemassa olevien toimijoiden lisäksi myös uusia yrittäjiä. Alusta tarjoaa näppärän myynti- ja markkinointikanavan kaikille venekyytien ja laivamatkojen tarjoamisesta kiinnostuneille.

– Etsimme parhaillaan päijäthämäläisiä veneilijöitä mukaan palveluun. Kapteeneilta edellytetään lain vaatimaa vuokraveneen kuljettajankirjaa, y-tunnusta sekä turvallista toimintaa varten varusteltua venettä. Veneen kuljettajalla tulee olla myös vakuutus asiakkaita varten, Boutin maajohtaja Joona Korja kertoo.

Palvelu toimii verkossa tai mobiilisovelluksella. Mobiilisovellukseen on määritelty nouto-ja jättöpisteitä turvallisiin laitureihin, joita ovat mm. Teivaan sataman, Messilän, Enonsaaren, Myllysaaren, Niemen sataman, Vääksyn kanavan, Pulkkilanharjun, Lehmonkärjen, Kelventeen, Padasjoen ja Heinolan satamien, Sysmä Marinan ja Kimolan kanavan laiturit.

– Mikäli asiakas toivoisi kyytiä johonkin paikkaan pisteverkoston ulkopuolelta, selvitämme onko se toteutettavissa. Palvelumme kautta on mahdollista tilata myös pidempiä elämyspainotteisia retkiä, joissa ei tarvitse olla tarkempaa määränpäätä. Varaaminen onnistuu helposti nettisivuillamme, Korja kertoo.

Lahden alueen myötä Bout-alustaa päästään ensimmäistä kertaa testaamaan myös Suomen sisävesillä. Kyseessä on yhteisprojekti, jonka mahdollistavat Lahden ja Heinolan kaupungit sekä Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän kunnat. Visit Lahti koordinoi järjestelmän toteutusta yhteistyössä Boutin kanssa.

Lisätietoja Bout-alustasta sekä kapteeniksi rekisteröitymisestä: www.bout.fi ja captains@bout.fi

Lisätietoja: Bout Oy
Country Manager Joona Korja, puh. 050 501 1460

Lahden seutu – Lahti Region Oy
Asiantuntija Heidi Painilainen puh. 040 676 3411