Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.1.2022 päätökset, joilla jatketaan Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla voimassa olevaa liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkumääräystä. Päätökset tulevat voimaan 13.1. edellisten päätösten umpeuduttua.

Kaikki Etelä-Suomen aluehallintoviraston tällä hetkellä voimassa olevat rajoituspäätökset on listattu 11.1. julkaistuun tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929359

Uudet päätökset on tehty viimeviikkoisten tilannekuvien mukaisesti. Aluehallintovirastot ovat saaneet 11.1.2022 sosiaali- ja terveysministeriöltä uuden ohjauskirjeen epidemian leviämisen torjuntatoimista. Ohjauksen täsmennystä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisesta ei ole vielä käsitelty alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 12. tammikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. Suositusten ja määräysten tarkoitus on alentaa omikronin aiheuttaman tartunta- tai tautitaakan huippua.

Kasvomaskin käyttö

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia, liikkumista vaikeuttavia ruuhkia. 

Karanteeniajat

Omaehtoinen ja tartuntatautilääkärin määräämä oireettoman lähikontaktin karanteeni on 10 vuorokauden mittainen. Lieväoireiseen koronainfektioon sairastuneen kotieristys on vähintään 10 vuorokautta. Ennen eristyksen loppua sairastuneen tulee olla oireeton kahden päivän ajan. Samassa taloudessa asuvien karanteeni on 10 vuorokautta. Pääsääntöisesti kahdesti rokotettua ei aseteta karanteeniin.

Muutokset Asikkalan kunnan palveluissa

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa on kokoontumisrajoitus, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen henkilön ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätös on voimassa 26.1.2022 asti. Tämä vaikuttaa kunnan kokoustilakäytäntöihin sekä esimerkiksi liikuntapalveluiden järjestämiseen.

Nuorisopalvelut:

Liikuntapalvelut:

Uudet sulkupäätökset ovat voimassa Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 13.-26.1.2022. Lain mukaan tilojen sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Kunta huolehtii kattavasta ulkoliikuntapaikkatarjonnasta, johon voi tutustua osoitteessa www.asikkala.fi/liikuntapaikat. Latureitistön kunnosta saa tietoa samasta osoitteesta. Varjansaaren retkiluistelureitin lisäksi kunta tekee sään mahdollistaessa jäälatuja Vesijärvelle ja Päijänteelle. Aurinkovuoren monikäyttöreitti (1-15km) on avattu. Se soveltuu kävelyyn pyöräilyyn sekä esimerkiksi koiranulkoilutukseen. Myös monet muut alueet on aurattu ulkoilijoille, kuten kanavan alue, Pasolanharjun huoltotie harjun päälle sekä Kanavagolfin huoltotiet.

Kirjasto:

Varhaiskasvatus:

Koulut:

Koronarokotukset

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 87 prosenttia, toisen 83 prosenttia ja kolmannen 31 prosenttia.

Päijät-Soten alueella 5–11-vuotiaat lapset voivat saada koronavirusrokotuksen. Asikkalassa lasten rokotukset järjestetään Aurinkovuoren koululla (Asikkalantie 12, Vääksy) seuraavasti:

Rokotesarjaan kuuluu kaksi rokotetta, ja molempiin rokotuksiin varataan aika samanaikaisesti.

1. rokotus varattavissa ajanjaksolle: ke–pe 12.–14.1. kello 8.30–17.40 ja la 15.1. ke llo 9.30–14.40  

2. rokotus varattavissa ajanjaksolle ke–pe 23.–25.2. kello 8.30–17.40 ja la 26.2. kello 9.30–14.40

Ajan lasten rokotukseen voi varata osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/ tiistaista 11.1. lähtien.

Aikuisille suunnattu Asikkalan walk-in rokotuspiste siirtyy vanhalle virastotalolle osoitteeseen Kanavatie 11. Koronarokotuksen voi hakea sieltä 12.-13.1.2022 klo 8-18. Ensi viikosta lähtien rokotuspiste palvelee tammikuun loppuun asti tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-18.

Ajantasaiset aluehallintovirastojen määräämät koronarajoitukset ja ohjeita rajoituspäätösten tulkintojen ja noudattamisen tueksi löytyy aluehallintoviraston verkkosivujen usein kysyttyä koronasta -osiosta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, p.044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi

Kehittämispäällikkö Isa Maunula, p. 044 778 0211, isa.maunula@asikkala.fi