Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Tiedote 6.6.2023

Aurinkovuoren Vesi Oy:n viemäriverkostossa on ilmennyt tukkeentumisongelmia viime viikkoina. Viemäristä on löytynyt sinne kuulumatonta ja veteen liukenematonta, kangasmaista materiaalia. Jos viemäriin laitetaan sinne kuulumattomia materiaaleja ja esineitä, voivat ne tarttua putken seinämiin, olla haitallisia sen rakenteelle, tai jumittua putkiston sisälle. Tukkeutunut tai vahingoittunut viemäri ei toimi kuten sen pitäisi ja kasvattaa vesi- ja viemärivahingon riskiä huomattavasti.

Vesihuoltolaitos pyytää ja korostaa, että viemäreitä ja vessanpyttyjä käytetään vain siihen, mihin ne on tarkoitettu.

Viemäriin sopimattomat jätteet, rasvat ja vieraat esineet aiheuttavat tukoksia ja viemäritulvia kiinteistön omissa putkistoissa ja yleisessä viemäriverkostossa. Haitalliset ja vaarallisiksi luokiteltavat aineet aiheuttavat toimintahäiriöitä myös jätevedenpuhdistamolla ja heikentävät puhdistustuloksia.

Viemäriin saa laittaa ainoastaan pesuvedet, wc-paperit ja sen, mikä on syöty ja juotu. Viemäriin ei saa laittaa bio- eikä sekajätettä. Sekajätettä on esimerkiksi vaipat, tamponit ja terveyssiteet, vanupuikot, kuituliinat ja paksut käsipaperit. Roskat lajitellaan niille kuuluviin roskakoreihin.

Aurinkovuoren Vesi Oy:n yleisten toimitusehtojen ja -määräysten mukaan asiakas on korvausvelvollinen laitokselle, muille asiakkaille ja kolmannelle osapuolelle niistä haitoista ja vahingoista, joita ohjeiden ja noudattamatta jättämisestä aiheutuu laitokselle, viemäriveden käsittelylle, vastaanottovesistölle tai jätevesilietteen hyötykäytölle.

Lisätietoja asiasta antaa
puhdistamonhoitaja Frida Sulalampi p. 044  021 0003,
palvelusihteeri Hannele Hakala-Mero p. 0444 778 0279 sekä
toimitusjohtaja Aki Tiihonen p. 044 778 0893.
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@asikkala.fi.